B. Á. 2019.08.26 13:23 Frissítve: 2019.08.27 09:27

Női kézi: Nora Mörk térdszalagja elszakadt, 9. műtéte jön

Nem úgy sikerült a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC-től távozó Nora Mörk bemutatkozása a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatában, ahogy eltervezte: a norvég jobbátlövő térdsérülést szenvedett a Ramnicu Valcea ellen 29–23-ra megnyert Szuperkupa-mérkőzésen.

 

A világ- és háromszoros Európa-bajnok játékos könnyes szemmel hagyta el a pályát. A klub még aznap este közleményében jelezte, hogy Mörk fájdalmat érzett a térdében, és ezért nem tudta folytatni a játékot.

Mörknek a pályafutása során összesen nyolcszor kellett megoperálni a térdét, legutóbb tavaly októberben, mivel februári sérülése után elsiette a visszatérését.

Később a román Gazeta Sporturilor saját forrásra hivatkozva írta meg, hogy a hétfői vizsgálat során kiderült, Mörk bal térdében elszakadtak a szalagok (ezelőtt a jobb térdével történt hasonló), és ez akár a pályafutása végét jelentheti. A lap hozzátette, már a svédországi felkészülési tornán gond adódott a szalagjaival, elképzelhető, hogy arra sérült rá. 

A CSM Bucuresti hétfőn délután adott ki hivatalos közleményt, melyben úgy fogalmaz: Mörk szalagszakadást szenvedett, a sérülés súlyos, így térdműtétre van szükség – a kiváló jobbátlövő karrierje során kilencedszer fekszik kés alá.

„Nem hiszem el, hogy ez bekövetkezett, iszonyú balszerencsés vagyok. Jó formában voltam, jól mentek a dolgaim. Sajnálom, hogy nem leszek ott a lányok mellett az előttünk álló időszakban, és nem segíthetem őket a céljaink elérésében” idézi a bukaresti klub honlapja Mörköt

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.