Női kézilabda: némi retróérzés a Fradi első edzésén

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 11:54
null
Csupa mosolygós arc, Andrea Lekics (középen) is jókedvűen állt munkába új csapatában (Fotó: fradi.hu)
Hétfőn megkezdte a felkészülést az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a 2022–2023-as évadra. Hét hét alatt a kemény munka mellett kilenc felkészülési mérkőzés is vár a zöld-fehérekre.

Csupa mosolygós arc, könnyed nevetések, üdvözlésként baráti ölelések.

SZUCSÁNSZKI Zita, az FTC csapatkapitánya: „Kicsit retróérzés van nálunk, például Tomori Zsuzsi is visszajött, a régi csapat összeállt. Számolni kell azzal, hogy kiesnek majd emberek, olyan keret kell, amely megalapozza majd a tavaszunkat, hogy akkor a legjobb formánkat tudjuk mutatni. Nagyon szeretnénk a Bajnokok Ligájában final fourt játszani, úgy is készülünk.”

A Ferencváros női kézilabdacsapatának játékosai a korábbi évekhez képes többet, közel hat hetet pihenhettek, ami rá is fért a társaságra, mivel tavaly nyáron az olimpia miatt a keret tagjai közül többen szinte le sem álltak, lendületből csinálták végig a mögöttünk álló idényt. Az FTC a bajnokságban csak rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le az aranyéremről, a Magyar Kupát viszont megnyerte, egyedül a Bajnokok Ligája-szereplés miatt lehet a játékosokban hiányérzet, hiszen hiába sikerült jól az alapszakasz, a nyolc közé jutásért vívott párharcban egy rossz félidő elég volt ahhoz, hogy kiessenek a Krim Ljubljanával szemben.

A keret hétfőn találkozott először a Népligetben, a legnagyobb gonddal a vezetőedző, Elek Gábor küzd, akit betegség kínoz. Az új szerzemények közül Tomori Zsuzsannát régi ismerősként és harcostársként fogadták a többiek, hiszen 2010 és 2015 között szerepelt már az FTC-ben, most a Vipers Kristiansanddal megnyert Bajnokok Ligája final four után teszi át a székhelyét újra Budapestre. Ugyancsak szinte mindenkinek van néhány jó vagy rosszabb emléke a rutinos szerb klasszisról, Andrea Lekicsről, aki profiskodott már Magyarországon, hiszen 2011 és 2013 között Győrben játszott, ezúttal pedig a Ljubljanától érkezik. A 34 éves irányító Szucsánszki Zitával osztozhat posztja terhein.

„Remekül érzem magam, számomra ez egy új kezdet, új lehetőség, nagyon örülök, hogy itt lehetek – mondta Lekics az edzés után az FTC hivatalos honlapjának. – Emlékszem a magyar közegre, itt mindenki nagyon barátságos, és ez csak egyre jobb lesz. Azt gondolom, mindenkiből sugárzik a pozitív energia és ez nagyon fontos. A Fradinak nagy törekvései vannak, nem véletlenül választottam ezt a klubot, és talán az sem, hogy a klub pedig engem. Egyértelműen a legfontosabb cél, hogy a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé kerüljünk, szerintem sikerülhet. Persze látjuk, hogy nagyon kemény a csoportunk a BL-ben, de szerintem készen állunk majd rá, mert szuper a csapatunk.”

A Ferencváros természetesen augusztus végéig edzőmérkőzéseket is játszik, szám szerint kilencet, kivétel nélkül erős ellenfelekkel, az ETO kivételével az összes magyar élcsapat ellen tesztelnek majd a zöld-fehérek, hogy készen álljanak az ősszel induló újabb kőkemény menetelésre.

LEKICS: MAGYARUL? MÁR MONDOM IS

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, 2022–2023
Kapusok:
Bíró Blanka, Janurik Kinga, Sass Kincső
Jobbszélsők: Kovács Anett, Angela Malestein (holland)
Jobbátlövők:  Klujber Katrin, Alicia Stolle (német)
Irányítók:  Kovacsics Anikó, Kukely Anna, Andrea Lekics (szerb), Szucsánszki Zita
Beállók: Dragana Cvijics (szerb), Béatrice Edwige (francia), Kisfaludy Anett
Balátlövők: Emily Bölk (német), Kármán Luca, Szöllősi-Zácsik Szandra, Tomori Zsuzsanna.
Balszélsők: Buzsáki Bodza, Hársfalvi Júlia, Márton Gréta
Edző: Elek Gábor

Az FTC-Rail Cargo Hungaria tervezett felkészülési mérkőzései
7.22.:
FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK
7.29.:
Mosonmagyaróvár–FTC-Rail Cargo Hungaria
8.02.: FTC-Rail Cargo Hungaria–Praktiker-Vác
8.05.: DVSC Schaeffler–FTC-Rail Cargo Hungaria
8.09.:
FTC-Rail Cargo Hungaria–CSM Bucuresti (román)
8.12.: Siófok KC–FTC-Rail Cargo Hungaria
8.19–21.: Nemzetközi torna Besztercén (Gloria Bistrita, Ramnicu Valcea, Metz, FTC-Rail Cargo Hungaria)
8.26.: FTC-Rail Cargo Hungaria–DVSC Schaeffler

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik