Női kézilabda: megvan a román válogatott új szövetségi kapitánya

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.08.09. 13:22
null
Florentin Pera lett a román kapitány (Fotó: CSZKA Moszkva/Facebook)
Új szövetségi kapitánya van a román női kézilabda-válogatottnak, a legutóbb az orosz CSZKA Moszkvánál dolgozó Florentin Pera váltja a CSM Bucuresti-et is irányító Adrian Vasilét. A román élvonal klubedzőinek online voksolásán a 42 éves Perát 12 szavazattal, csupán egyetlen tartózkodás mellett választották meg a válogatott szakvezetőjének.  

A 23 éves kora óta edzősködő Pera 2012 és 2015 között másodedzőként már dolgozott a válogatottnál. Legnagyobb sikereit a Ramnicu Valcea kispadján érte el, amellyel 2019-ban bajnoki címet, 2020-ban pedig Román Kupát nyert, de tavaly a CSZKA-val is elhódította az Orosz Kupát.

„A válogatottnál a csapategységre kívánom helyezni a hangsúlyt, amelynek alapjai a munka, a fegyelem és az önfeláldozás lesznek. A rövid távú cél a játékosok képességeinek maximális kihasználása, és egy versenyképes csapat kialakítása, amely az ellenféltől függetlenül megharcol minden labdáért, az utolsó energiáival is. A fő cél pedig a kijutás a 2024-es párizsi olimpiára” – nyilatkozta kinevezése után Pera a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlapnak.

A román válogatott nem jutott ki a tokiói ötkarikás játékokra, a tavaly decemberi világbajnokságon a 13. lett, a 2020-es Európa-bajnokságon pedig 12. A kapitányváltás az első perctől kezdve szerepelt a szövetség elnöki címét tavasszal elnyerő Constantin Din programjában, Pera is az ő jelöltje volt, bár hivatalosan Nicoleta Alexandrescu szövetségi edzőt javasolta a posztra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik