Női kézilabda El: győzelmével gyakorlatilag továbbjutott a Siófok

Vágólapra másolva!
2021.02.07. 15:45
null
Jezic (középen) sokat vállalt a siófoki sikerből (Fotó: Németh András/Somogy Megyei Hírlap)
A Siófok hazai pályán is legyőzte a román Dunarea Braila együttesét, ezzel két fordulóval a csoportkör vége előtt gyakorlatilag bebiztosította a továbbjutását a női kézilabda Európa-ligája negyeddöntőjébe.

 

A hazaiak keretéből Andrea Kobetic és Camille Aoustin hiányzott sérülés miatt.

A Siófok a nyolcadik percben vezetett először, de eleinte Gnonsiane Niombla góljai ellenére sem sikerült ellépnie a románoktól. Szikora Melinda védéseire alapozva csakhamar három találat volt a különbség, ám az ellenfél a két héttel ezelőtti mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is kitartóan küzdött. Zdravko Zovko vezetőedző 12–11-nél időt kért, majd csapata kisvártatva három támadásra elveszítette az egymással összeütköző Tomori Zsuzsannát és Tóth Gabriellát, Szikora pedig cserét kért. Ezeken a nehézségeken hamar túllendült a Siófok, amely két góllal zárta az első félidőt, így a szünetben 17–14-re vezetett.

A Dunarea Braila sorozatban háromszor volt eredményes a második felvonás elején, ám erre a házigazdák is három góllal válaszoltak, miután nyitott védekezésre váltottak, és ezzel egyre több hibára kényszerítették ellenfelüket. A Siófok egy újabb, hatos gólsorozattal eldöntötte a meccset (27–19), és újabb sikerével gyakorlatilag továbbjutott.

Az esetleges körbeverések miatt matematikailag még egy pontra szüksége van az SKC-nak a nyolc közé jutáshoz, ám a papírforma alapján ezt pénteken az orosz Kubany otthonában vagy a Fleury elleni záró meccsen bőven képes megszerezni.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak horvát beállója, Katarina Jezic volt, aki kilenc lövésből nyolc gólt lőtt.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
D-CSOPORT
SIÓFOK KC–H. C. DUNAREA BRAILA (román) 31–24 (17–14)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V:Hofer, Schmidhuber (osztrákok)
SIÓFOK:SZIKORA – Böhme1,NIOMBLA5,Tomori, JEZIC8,Horacek4,HÁRSFALVI3. Csere:Csapó Kincső (kapus), Tóth G.5 (5),Mazák-Németh Cs., Kiss N.3,Such2. Edző:Zdravko Zovko
BRAILA:Serban – Udristioiu5 (3),Dmitrovics4,Dache3,T. Araujo2,KANAVAL6,Szazdovszka. Csere:Nenezics (kapus), Czeczi, Milics2,Zamfirescu, Safta2. Edző:Neven Hrupec
Az eredmény alakulása. 9. perc:4–5.16. p.:9–7.26. p.:14–13.35. p.:17–17.43. p.:21–19.52. p.:27–19
Kiállítások:8, ill. 4 perc
Hétméteresek:5/5, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Zdravko Zovko:– Örülök, hogy hatvan percen keresztül erős ritmusban játszottunk és megszereztük a nagyon fontos győzelmet, most csak ez számít. A játék képe alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között, mint amit a végeredmény mutat.
Neven Hrupec:– Nehéz és kemény meccs volt, amelyen igyekeztünk a szívünket is kitenni a pályára, de a végén sajnos nem sikerült pontot szereznünk. A hátralévő két fordulóban kell kiharcolnunk a továbbjutást, remélem, jobban teljesítünk és a hiányzóink is visszatérhetnek.

AZ ÁLLÁS
1. Siófok KC 4 3 1 121–101 7
2. Dunarea Braila (román) 4 1 1 2 103–110 3
3. Krasznodar (orosz) 2 2 53–53 2
4. Fleury (francia) 2 2 51–64 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik