D. S. B.
2022.09.20 12:46 Frissítve: 2022.09.20 14:40

Női kézilabda: azonnal hatállyal kirúgták a Dortmund edzőjét

Hétfőn azonnali hatállyal menesztette Andreas Fuhr vezetőedzőt a Borussia Dortmund női kézilabdacsapata – tudatta közösségi oldalán a 2020–2021-es idényt megnyerő Ruhr-vidéki klub, amelynek két játékosa, Mia Zschocke és Amelie Berger szerződést bontott a csapattal.

 

Andreas Fuhrt azonnali hatállyal menesztette a Dortmund (Fotó: BVB Handball Damen/Fb)

A Ruhr Nachrichten írta meg, hogy a Dortmund két játékosa, Mia Zschocke és Amelie Berger is kérték szerződésük felbontását és felvették a kapcsolatot egy független szervezettel, ami az élsportban jelen lévő erőszakos visszaélésekkel foglalkozik.

A Dortmund szakosztályvezetője, Andreas Heiermann a lapnak elmondta, a két játékos nemrég kérte szerződése felmondását, Zschocke pedig már alá is írt a Bajnokok Ligája-résztvevő norvég Storhamarhoz.

 


 

Heiermann a Ruhr Nachrichtennek hozzátette, nincs tudomásuk arról, hogy a két játékos miért kérte szerződése felbontását, éppen ezért a klub kifogásolta a játékosok kérését és a munkaszerződés megszüntetését, s pereskedés várható a felek között.

A Dortmund Andreas Fuhr azonnali menesztése kapcsán pedig saját közösségi oldalán azt írta, a vezetőedzőnek azért kell távoznia, mert az elmúlt napokban a játékosok és a szurkolók is élesen kritizálták őt. A klub jelenleg vizsgálja az ügyet és további tájékoztatást csak annak lezárása után ad.

 

A Handball-World az esetről azt írta, a felek hétfőn tartottak volna értekezletet, de ezt elnapolták, ugyanakkor abban megegyeztek, hogy az ügy hátterét nem hozzák nyilvánosságra.

„További tárgyalások lesznek ezen a héten. Ezt követően reméljük, gyorsan lezárhatjuk az ügyet” – mondta Andreas Heiermann a Német Sajtóügynökségnek a találkozó előtt, melyen a két érintett játékos – a hivatalos állásfoglalás szerint – betegség miatt nem vett részt, őket pedig a csúcssportban előforduló erőszakkal és visszaélésekkel foglalkozó szervezet kapcsolattartói képviselték.

Az ügyben megszólalt Mark Schober, a Német Kézilabda-szövetség elnöke is. A Végrehajtó Bizottság keddi ülése előtt azt mondta, a tények ismertek a szövetség előtt, de a két játékos személyiségi jogai miatt nem nyilatkoznak és a szövetség nem része az eljárásnak.

2022.09.30 23:35:22

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mert egy idő után már kevésbé lesz édes az íze a sikernek a hazai porondon a Veszprém ellen.

2022.09.29 18:25:56

Kézilabda nemzetisport.hu

Három mérkőzés után nulla ponttal áll a magyar csapat, a második félidőben sokkal jobb volt a Kiel.

2022.09.24 17:05:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz végig vezetett, volt, hogy nyolc góllal is, végül néggyel bizonyult jobbnak az ETO-nál.

2022.09.24 10:51:49

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben sokkal jobb volt a vendég Brest, de felállt a padlóról az FTC... Hogy nagyon elrontsa a legvégét.

2022.09.22 17:59:40

Kézilabda nemzetisport.hu

Fordulatos első félidő után a másodikban a Nantes tartotta előnyét és öt góllal legyőzte a Szegedet.