H. D.
2020.02.20 12:05 Frissítve: 2020.02.20 18:24

Női kézilabda: az FTC két német átlövőt szerződtetett – hivatalos

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést kötött az EHF-kupa negyeddöntős Thüringer HC két játékosával, Emily Bölkkel és Alicia Stolléval. A két, egyaránt 55-szörös német válogatott átlövő két évre szóló szerződést írt alá, és 2020 nyarán csatlakozik a magyar együtteshez.

Danick Snelder (balra) és Emily Bölk ellenfélként már találkoztak  (Fotó: AFP)

 

A Thüringer Allgemeine Zeitung már december végén arról írt, hogy a Thüringer HC több kulcsjátékosának sorsa is kérdéses, és hogy a Ferencváros érdeklődik Emily Bölk és Alicia Stolle iránt is. A sajtóhírből valóság lett, az FTC csütörtökön bejelentette a két átlövő érkezését.

A 21 esztendős Emily Bölk balátlövőként, a 23 éves Alicia Stolle jobbátlövőként bevethető. Mind a ketten 2018-ban igazoltak a THC-hoz, ahol húzóembereknek számítanak, akárcsak a német válogatottban.

„Két fiatal, de már a nemzetközi színtéren is tapasztalt átlövővel erősítjük meg csapatunkat Alicia Stolle és Emily Bölk személyében – idézi a fradi.hu Bognár Lászlót, az FTC kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatóját. – Jól mutatja mindkettejük képességét, hogy jó néhány top klub próbálta átigazolni őket, büszkék lehetünk rá, hogy elnyerte a tetszésüket az a jövőkép, amelyet eléjük vázoltunk. Kettejükkel és a már meglévő játékosainkkal a következő idénytől a belső posztokon nő a variációs lehetőségeink száma, s ez megteremti az előrelépés lehetőségét.”

Az FTC közleménye szerint mind a két játékos két évre szóló szerződést írt alá.

Alicia Stolle a bejelentés után üzent az FTC-szurkolóknak

Emily Bölk is üzent az FTC-szurkolóknak

A Ferencvároshoz kapcsolódó hír, hogy a Nemzeti Sport információja szerint hamarosan egy harmadik német válogatott játékos, Julia Behnke is csatlakozhat a csapathoz. A 26 éves beálló jelenleg az orosz Rosztov-Dont erősíti.

Mind a három említett játékos tagja volt a decemberi világbajnokságon 8. helyen záró német válogatottnak, Stolle kilenc meccsen 26, míg Behnke és Bölk a keretből a legtöbb (egyaránt 37) gólt szerezte Japánban.

2022.12.09 14:59:31

Kézilabda nemzetisport.hu

Elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy az Audi ETO KC női csapata a világ elitjéhez tartozik.

2022.12.08 18:32:52

Kézilabda nemzetisport.hu

Remekül játszott Nenadics, és húzta magával a többieket is – nem volt esélye a Wisla Plocknak.

2022.12.07 16:22:10

Kézilabda nemzetisport.hu

Az egyre jobb formában játszó magyar csapat hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a BL-győzelmet megcélzó Kielce ellen.

2022.12.04 09:53:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Gyengén kezdett a CSM, majd belelendült a játékba Omoregie és Pintea, erre nem volt ellenszere Elekéknek.

2022.12.03 17:38:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Többen is világklasszis teljesítménnyel rukkoltak elő a magyar együttesből, kikapott a román csapat.