nemzetisport.hu 2019.12.31 12:56 Frissítve: 2019.12.31 13:30

Női kézi: német átlövők az FTC kiszemeltjei között – sajtóhír

A Thüringer Allgemeine Zeitung hétvégi cikkében foglalkozott a Thüringer HC női kézilabdacsapatával, amely győzelemmel zárta az évet, de a szurkolókat talán már jobban izgatja a keret várható alakulása. Több kulcsjátékos jövője is kérdéses, az egyaránt német válogatott Emily Bölkkel és Alicia Stolléval kapcsolatban pedig a lap megemlíti a Ferencváros érdeklődését.

 

Bölk (jobbra) a német válogatott egyik legjobbja volt a vb-n (Fotó: Kovács Anikó)

Már a japán világbajnokságon is szóba került az olimpiai selejtezőről végül lemaradó német válogatott kapcsán, hogyan alakulhat egyes játékosok sorsa, a Fradi állítólagos érdeklődése pedig most már Németországban is témát szolgáltat.

A THC vasárnap 29–22-re legyőzte a Bensheim-Auerbachot a Bundesligában, ezzel kilenc forduló után 14 megszerzett ponttal a negyedik helyen várja a jövő évi folytatást. Ebben az időszakban azonban inkább a keret várható alakulása tartja lázban mindenhol a kézilabda-rajongókat.

Az biztos, hogy továbbra is Herbert Müller és a testvére, Helfried felel a szakmai munkáért, miután két évvel hosszabbított velük a klub vezetősége. Hogy milyen csapatot irányíthatnak a következő idényben, az még több poszton is kérdéses.

A Thüringer Allgemeine Zeitung megjegyezte, hogy a hírek szerint a 21 esztendős balátlövő, Emily Bölk és a nála két évvel idősebb jobbátlövő, Alicia Stolle is felkeltette az FTC érdeklődését. Mindketten 2018-ban igazoltak a THC-hoz, ahol húzóembereknek is számítanak, akárcsak a német válogatottban.

„Kicsit több időre van szükségem” – válaszolta az újságnak a jövőjét firtató kérdésre Bölk, aki az újévben hozná meg a döntését, de elmondása szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat. Stolle egyébként bokasérüléssel tért vissza Kumamotóból, így csak a lelátóról figyelhette csapata évzáró bajnokiját.

A Fradi biztos sokat nyerne a két német átlövő érkezésével, mert így Háfra Noémi és Klujber Katrin is váltótársat kapna, márpedig a decemberi világbajnokságon láthattuk, hogy nem a legjobb formában érkezett meg több FTC-játékos a sűrű őszi szezonból.

A 2010 óta a THC-t vezető Herbert Müllert is megkérdezték a két játékos jövőjéről, a személyes véleménye szerint ha távoznak, olyan klubba kell menniük, ahol első számúak a posztjukon, így sokat lehetnek a pályán a Bajnokok Ligájában.

Stolle jövője is kérdéses a THC-nál

 

2020.10.24 20:51:49

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Így kellene hosszú távú edzéstervet készíteni, versenynaptárt toldozgatni, elmaradt meccsek esetén új, provizórikus időpontokat rögtönözni, nem utolsósorban játékosoknak szerződéseket kínálni. Éltetni a reményt és a kézilabdát.

2020.10.24 15:35:37

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Visszatértek a vírusból felépült játékosok, a továbbjutás szempontjából is fontos meccset nyert az FTC.

2020.10.22 18:21:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben nagyon jól kézilabdázott a magyar csapat, de a szünet után sokkal jobb volt a Meskov Breszt.

2020.10.20 23:28:17

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Vezetőedzőként valószínűleg túl nagy volt a kihívás.

2020.10.18 15:31:11

Kézilabda R. Gy.

Sokáig tartotta a lépést a CSM-mel a Fradi, de végül hat góllal nyertek a hazaiak.