Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
nemzetisport.hu 2019.12.31 12:56 Frissítve: 2019.12.31 13:30

Női kézi: német átlövők az FTC kiszemeltjei között – sajtóhír

A Thüringer Allgemeine Zeitung hétvégi cikkében foglalkozott a Thüringer HC női kézilabdacsapatával, amely győzelemmel zárta az évet, de a szurkolókat talán már jobban izgatja a keret várható alakulása. Több kulcsjátékos jövője is kérdéses, az egyaránt német válogatott Emily Bölkkel és Alicia Stolléval kapcsolatban pedig a lap megemlíti a Ferencváros érdeklődését.

 

Bölk (jobbra) a német válogatott egyik legjobbja volt a vb-n (Fotó: Kovács Anikó)

Már a japán világbajnokságon is szóba került az olimpiai selejtezőről végül lemaradó német válogatott kapcsán, hogyan alakulhat egyes játékosok sorsa, a Fradi állítólagos érdeklődése pedig most már Németországban is témát szolgáltat.

A THC vasárnap 29–22-re legyőzte a Bensheim-Auerbachot a Bundesligában, ezzel kilenc forduló után 14 megszerzett ponttal a negyedik helyen várja a jövő évi folytatást. Ebben az időszakban azonban inkább a keret várható alakulása tartja lázban mindenhol a kézilabda-rajongókat.

Az biztos, hogy továbbra is Herbert Müller és a testvére, Helfried felel a szakmai munkáért, miután két évvel hosszabbított velük a klub vezetősége. Hogy milyen csapatot irányíthatnak a következő idényben, az még több poszton is kérdéses.

A Thüringer Allgemeine Zeitung megjegyezte, hogy a hírek szerint a 21 esztendős balátlövő, Emily Bölk és a nála két évvel idősebb jobbátlövő, Alicia Stolle is felkeltette az FTC érdeklődését. Mindketten 2018-ban igazoltak a THC-hoz, ahol húzóembereknek is számítanak, akárcsak a német válogatottban.

„Kicsit több időre van szükségem” – válaszolta az újságnak a jövőjét firtató kérdésre Bölk, aki az újévben hozná meg a döntését, de elmondása szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat. Stolle egyébként bokasérüléssel tért vissza Kumamotóból, így csak a lelátóról figyelhette csapata évzáró bajnokiját.

A Fradi biztos sokat nyerne a két német átlövő érkezésével, mert így Háfra Noémi és Klujber Katrin is váltótársat kapna, márpedig a decemberi világbajnokságon láthattuk, hogy nem a legjobb formában érkezett meg több FTC-játékos a sűrű őszi szezonból.

A 2010 óta a THC-t vezető Herbert Müllert is megkérdezték a két játékos jövőjéről, a személyes véleménye szerint ha távoznak, olyan klubba kell menniük, ahol első számúak a posztjukon, így sokat lehetnek a pályán a Bajnokok Ligájában.

Stolle jövője is kérdéses a THC-nál

 

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.

2020.04.29 20:33:14

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Céltalanul élünk bele a világba.