Női kézilabda: autogramosztás közben közölték vele, hogy kirúgták

Vágólapra másolva!
2018.04.26. 11:57
null
Helle Thomsen szerint a játékosai előbb tudtak a menesztéséről, mint ő (Fotó: AFP)
Győztes mérkőzés után, saját kispadján ülve tudta meg hivatalosan, hogy attól a perctől kezdve már nem ő irányítja a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatát – mesélte Helle Thomsen, a román bajnok közelmúltban menesztett edzője a dán Tv2-nek.

 

 

Thomsen CSM-mérlege
Mérkőzés: 34
Győzelem: 29
Döntetlen: 1
Vereség: 4 (egy bajnoki, három BL-meccs)

Thomsent március 16-án, a CSM Bistria ellen 30–23-ra megnyert mérkőzés után küldte el a klub, akkor a 47 éves edző csak annyit közölt: „Már a bajnokink előtt tudtam, hogy menesztettek.”

A dán Tv2-nek adott hosszabb interjújából azonban kiderültek még érdekes részletek: „Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ilyen az élvonalban megtörténhet. Egy nappal korábban már hallottam különböző emberektől, hogy a főnökeim a meccs után beszélni akarnak velem, hogy kirúgjanak. Azt gondolom, hogy kívülről ugyanolyan edző voltam, bár furcsa volt úgy harcolni, hogy tudtam, az lesz az utolsó meccsem. Pláne azért, mert nem voltam tisztában azzal, hány játékos tud róla.”

Thomsen hozzátette, nehéz úgy odaállni egy meccsre, hogy közben azt kell a csapat felé kommunikálnia, hogy „Gyerünk, csajok, ez az első lépés a Bajnokok Ligája-negyeddöntője felé, hogy kiharcoljuk a final four-szereplést!”

A meccset megnyerte a CSM, de addigra a segédedző is jelezte, ő is tud a váltásról.

„Bementem az öltözőbe, és közöltem a csapattal, hogy ez volt az utolsó meccsem. Láttam, kik azok, akik tudták már ezt a hírt. Megöleltük egymást, és sok sikert kívántunk. Visszamentem a csarnokba, megtaláltam a klub két vezetőjét. Leültünk a kispadra, és miközben jöttek oda szurkolók, gyerekek, hogy autogramot kérjenek, ők közölték, nem folytathatom a munkát. Jött az egyik játékosom ötéves kisfia, megölelt, miközben én mosolyogtam az édesanyjára. Ő tudta, miért ülök ott. Nagyon különleges élmény volt” – mondta.

Pillanatkép: Thomsen a kispadon éppen megtudja, hogy ennyi volt a bukaresti munkája (Fotó: Tv2.dk)
Pillanatkép: Thomsen a kispadon éppen megtudja, hogy ennyi volt a bukaresti munkája (Fotó: Tv2.dk)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik