Női kézi: Triscsuk a német bajnoknál folytatja

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2018.08.16. 12:17
null
Triscsuk Krisztina a német Thüringernél folytatja (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A Nemzeti Sport információi szerint a legutóbb Kisvárdán kézilabdázó Triscsuk Krisztina a német bajnok Thüringer HC-nél folytatja a pályafutását.

 

Mint arról beszámoltunk, július közepén, egy nappal a 33. születésnapja előtt a 32 éves balátlövő július közepén közös megegyezéssel szerződést bontott a Kisvárdával. Az orosz-magyar játékos akkor bejelentette, hogy egy időre el is hagyja Magyarországot, de végül úgy döntött, hogy a Thüringer HC-nél folytatja karrierjét.

„Az otthon töltött pihenő után visszatérve döntöttem el, hogy elfogadom menedzserem, Szörnyi Attila tanácsát és egy évre Erfurtba, vagyis a német bajnok Thüringer HC-hez igazolok – mondta a Nemzeti Sportnak a már új csapatánál tartózkodó Triscsuk. – Az ajánlaton nem kellett túl sokat töprengenem, mert így európai topcsapatba kerültem, amely rendszeresen szerepel a Bajnokok Ligájában, és amelyben kiváló szakmai munkát vezet Herbert Müller edző. Egyelőre egy évet írtam alá, és remélem, ebben a szezonban megvalósul a csapatommal közös álmom, ott lehetek a jövő tavasszal a BL budapesti négyes döntőjében. A csoportunkban persze rettentően nehéz csaták várnak ránk, hiszen ebben a négyesben szerepel a Győr és a Ljubljana is."

A címvédő, hétszeres német bajnok THC-t Herbert Müller irányítja, a csapat a Bajnokok Ligája 2018–2019-es kiírásában a C-csoportban szerepel majd a Győri ETO-val és a Krimmel.

Triscsuk Krisztina a magyar válogatott tagjaként Eb-bronzérmet (2012) nyert. Legjobbjaink között 53-szor lépett pályára és 140 gólt lőtt. A Dunaújvárossal EHF-kupát nyert 2016-ban. Magyar élcsapatokban 2004 óta játszott Veszprémben, Székesfehérváron, Érden, Siófokon és Kisvárdán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik