nemzetisport.hu 2018.12.02 17:26 Frissítve: 2018.12.02 17:40

Női kézi: román beállóval erősíthet a Győri ETO – sajtóhír

A román Gazeta Sporturilor vezető hírként számolt be róla, hogy a jelenleg a női kézilabda-válogatottal az Európa-bajnokságon szereplő Crina Pintea a Győri Audi ETO-ban folytathatja a pályafutását, miután a már hosszú ideje beálló után kutató magyar csapat várhatóan kivásárolja őt a francia Paris 92-től.

 

Elképzelhető, hogy Pintea a Győri ETO-ban folytatja

Ezer százalék, hogy a 2019–2020-as szezonra Kari Brattset nem lesz egyedül, biztos vagyok benne, hogy fogok találni egy olyan beállót, aki a mi szintünk. Az a nagy kérdés, hogy január elsejével találok-e, és a Ferencváros ellen január másodikán tud-e játszani még egy beálló, illetve ezt a következő, reményeink szerint harminc meccset a szezonból Kari Brattset egyedül játssza le felnőtt beállóként, vagy lesz segítsége” mondta a közelmúltban Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke, hozzátéve, hogy Yvette Broch kiesése után több mint harminc játékos szóba került, de a többségüket nem engedi el a klubja.

Nos, a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy megvan Brattset jövőbeni poszttársa. A román gsp.ro arról ír, hogy a Győr a 28 éves Crina Pinteára vetette ki a hálóját. A 192 cm magas és 85 kilós beálló jelenleg az Európa-bajnokságon képviseli hazája válogatottját, és ő volt Románia egyik legjobbja a csehek ellen 31–28-ra megnyert csoportmérkőzésen. Öt gólja mellett három büntetőt és két kiállítást harcolt ki.

A francia bajnokság előző szezonjának legjobb beállója jelenleg is klubja, a Paris 92 (korábbi nevén Issy-Paris) legeredményesebb játékosa. A cikk szerint a francia csapat elengedné a román játékost, de csak jelentős összegért: 50 ezer euróról (kb. 15 és fél millió forintról) szólnak a hírek.

Nem akarok erről beszélni. Csak az Európa-bajnokságra szeretnék koncentrálni. Természetesen minden játékos minél jobb csapatban szeretne játszani, és ez nagyon szép lenne a számomra. De ismétlem, most nem gondolok erre, majd a torna végén megerősítem vagy nem” – mondta Pintea.

Sok csapat szerette volna őt megszerezni már a nyáron is, köztük a CSM Bucuresti és SCM Ramnicu Valcea. Akkor a párizsiak 40 ezer eurót kértek, most, hogy a teljesítménye javult, a kivásárlási összeg is emelkedett.

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.