Női kézi: Puhalákra még jó darabig nem számíthat az ETO

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.21. 13:17
null
Puhalák Szidóniát alaposan ledöntötte a lábáról a koronavírus (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld)
A koronavírus-fertőzésen áteső Puhalák Szidónia felépülése a vártnál hosszabb időt vesz igénybe, és Kürthi Laurára sem számíthat egy ideig a Győri ETO női kézilabdacsapatának szakmai stábja – számolt be róla a klub a hivatalos honlapján.

 

„A COVID-fertőzést követően folytatólagosan fellépett influenzaszerű megbetegedés miatt további kiegészítő vizsgálatokra van szükség az esetleges szövődmények kizárása érdekében, és terhelhetősége, felépülésének ütemezése miatt. A pályára visszakerülése jelenleg még nem jósolható meg, mint ismeretes, enyhe és középsúlyos fertőzés után is visszamaradhat durvább szövődmény, de e nélkül is jelentősen csökkenhet és lassulhat a regenerálódó képesség” – nyilatkozta Dr. Balogh Péter csapatorvos Puhalák Szidónia állapotáról, aki egyike volt azon győri játékosoknak, akik elkapták a koronavírust. Az ETO honlapjának beszámolójából kiderül, a 24 éves balszélső a fertőzés szinte minden tünetével bajlódott.

„A fiatal Kürthi Laura nem sportsérülésből adódó megbetegedés miatt kórházi ápolásra szorult, és várhatóan ő is kiesik egy időre a sportéletből” – tette hozzá Balogh Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik