MTI
B. A.
2023.05.27 18:53 Frissítve: 2023.05.27 21:30

Női kézi: Papp Nikoletta szívesen maradt volna Siófokon

Papp Nikoletta válogatott kézilabdázó nyáron a román SCM Gloria Buzau csapatához igazol, de szívesen maradt volna Siófokon.

Papp Nikoletta mindig is szerette volna külföldön is próbára tenni magát (Fotó: Szabó Miklós)

„Volt szerződésem a jövő évre, és nem biztos, hogy távoztam volna. Ha maradt volna ilyen erősségű a csapat, mint idén, akkor szerintem nem megyek el” – nyilatkozta szombaton az MTI-nek a 25-szörös válogatott jobbátlövő.

A siófoki klub május 4-én jelentette be, hogy gazdasági okok miatt a következő idényre jelentősen átalakítja keretét, a jelenlegi csapatból csak Wald Kíra, Lapos Laura és Herczeg Lili marad.

Papp elmondta, szerepelt a tervei között, hogy egyszer külföldre igazol, mert ha később visszatekint a pályafutására, akkor hiányérzete lett volna, ha nem próbálja meg, másrészt kíváncsi rá, milyen hatással lesz a személyiségfejlődésére.

Hozzátette, Románia mellett szólt, hogy „iszonyatosan erős” lesz a bajnokság, a magyar élvonalnál is erősebb, valószínűleg a Gloria Buzauban is sok külföldi játszik majd. Papp szerződése két idényre szól.

A 26 éves átlövő korábban Győrben és Érden kézilabdázott, a válogatottban 2018 óta 25 mérkőzésen harminc gólt dobott. Legutóbb április 1-jén lépett pályára siófoki színekben, mert egy ideje makacs talpszalag-gyulladással küszködik.

„Nagyon sokáig játszottam így, két hónapon keresztül fájdalomcsillapítókat kaptam és minden meccsen összeszorítottam a fogamat, mert nagyon fontos mérkőzéseink voltak és nagyon szerettem volna a pályán lenni” – magyarázta.

Hozzáfűzte, nem javult a lába, és a végén már annyira fájt, hogy a cipőjét sem tudta felvenni. Számos gyógymóddal próbálkozott, és még most is a rehabilitációt végzi, mert alattomos sérülésről van szó. Az állapota javul, és mivel a nyár folyamán lesz ideje pihenni és gyógytornázni, reményei szerint az alapozás kezdetére ismét tökéletes állapotba kerül.

Papp elárulta, július elején költözik Romániába és a hónap közepén kezdődik az alapozás. Új csapata az élvonal negyedik helyén végzett, így ősszel ismét érdekelt lesz az Európa-liga selejtezőjében.

2023.09.24 13:30:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A német SG BBM Bietigheim előnyét fokozatosan növelve tíz góllal verte a DVSC-t.

2023.09.23 14:51:17

Kézilabda nemzetisport.hu

Negatív rekord: soha nem rajtolt még három vereséggel a Ferencváros a Bajnokok Ligájában!

2023.09.23 14:35:26

Kézilabda nemzetisport.hu

Neagu, Pintea és Glauser is játszott az ellenfélnél, nem is rosszul, de nyert az összeszedettebb magyar csapat.

2023.09.23 09:07:08

Kézilabda nemzetisport.hu

A ma 50 éves korábbi kézilabdázó a pályafutásáról és a magyar női szakág jövőjéről is beszélt.

2023.09.21 12:24:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő Magdeburg után a francia rekordbajnokot is két vállra fektette a szünet után feljavuló magyar csapat.