N. T. 2021.03.19 21:27 Frissítve: 2021.03.19 22:15

Női kézi olimpiai sel.: a szerbek megszorongatták az oroszokat

Az orosz csapat nagy küzdelemben legyőzte Szerbiát a női kézilabda olimpiai selejtező győri, 1. csoportjában. Szomszédunk a második félidőben a hét mezőnyjátékossal való támadásokkal feljött egyre, de utána többet hibázott, így nem tudott pontot szerezni az ötkarikás címvédő ellen. Mindez azt jelenti, ha szombaton legyőzzük a szerbeket, akkor biztosan kijutunk az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára.

 

Vjahireva nem játszott jól, de nyert a csapata (Fotó: Török Attila)

 

Nem a legjobb előjelekkel várták az Andrea Lekicset nélkülöző szerbek az első meccset, ugyanis a csütörtöki megérkezésüket követően a küldöttségük két tagjának is pozitív lett a PCR-tesztje. Egy ideig az is kérdésesnek tűnt, megrendezik-e a mérkőzést, de végül sor került az oroszok elleni összecsapásra.

 
Montenegró ötgólos győzelemmel lepte meg Norvégiát

Mivel a végelszámolásnál akár a gólkülönbségnek is szerepe lehet, nem volt kérdés, hogy a szerbek odateszik magukat az előzetesen esélyesebbnek tartott orosz csapat ellen is, és végig küzdeni fognak. Az elején sok volt a hiba mindkét oldalon, és inkább a védelmek domináltak. A lendületbe jövő szerbek egy rövid időre fordítani tudtak, de utána kapcsoltak az oroszok, és egy négygólos sorozattal, valamint kiváló védekezéssel válaszoltak. Ljubomir Obradovicsnak időt is kellett kérnie, és bár Krisztina Liscsevics kétszer is betalált a szünet előtt, Polina Gorskova kínaiból elért találata visszaállította a négygólos különbséget (17–13).

A második félidőben ötgólos hátrányban a szerbek elővették a kapus nélküli támadásokat, amiből Dragana Cvijics megszerezte az első gólját. Ezzel a taktikával rendre eredményesek voltak, és nyomás alá tudták helyezni az oroszokat, főleg miután feljöttek mínusz egyre. Az oroszok kénytelenek voltak visszahozni a legjobb belső embereiket, így az egyébként nem brillírozó, de a heteseket biztos kézzel értékesítő Anna Vjahireva és Vladlena Bobrovnyikova is újra pályára került.

A szerbek ebben az időszakban többet hibáztak, így nem tudták kiegyenlíteni az eredményt, sőt, a lefújásra visszaállt a legnagyobb különbség (29–24). Az azonban világosan látszódott, hogy kemény feladata lesz a mieinknek a szombati napon, ráadásul a szerbek ezúttal elő sem vették az öt-egyes védekezést, amivel már megnehezítették a dolgunkat. Az előnyünkre várhat, hogy a korábbi meccset játszottuk, és nem is vett ki belőlünk annyit a kazahok elleni találkozó.

Ha legyőzzük a szerbeket, akkor biztosan kijutunk az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára. 

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
2. CSOPORT, 1. FORDULÓ

Orosz csapat–Szerbia 29–24
(17–13)
Gólszerzők: Vjahireva 7 (5), Managarova 6, Bobrovnyikova 5, Dmitrijeva 3, Szeny, Szkorobogatcsenko 2-2, Gorskova, Iljina, Kuznyecova, Makejeva 1-1, ill. Pop-Lazics 5, Lavko, Trifunovics 4-4, Liscsevics, Sztoiljkovics 3-3, Kpezs-Slezák 2, Cvijics, Dmitrovics, Radoszavljevics 1-1

KORÁBBAN
MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 46–19 (20–8)

A TOVÁBBI PROGRAM
Március 20., szombat
17.30:
Magyarország–Szerbia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.30: Orosz csapat–Kazahsztán (Tv: M4 Sport)
Március 21., vasárnap

17.30:
Szerbia–Kazahsztán
20.30: Magyarország–Orosz csapat (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”

2021.06.13 17:29:12

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Minden idők legnagyobb különbségű győzelme született az új lebonyolítás szerinti BL-döntőkben.

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.