Női kézi: norvég olimpiai bajnokkal erősít a Győri ETO

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 15:37
null
Amanda Kurtovic a nyáron csatlakozik a Győri ETO-hoz (<strong>Fotó</strong>: Győri ETO)
Olimpiai, világ- és Európa-bajnok jobbátlövőt igazolt a Győri Audi ETO Amanda Kurtovic személyében. A 27 éves norvég játékos jelenleg sérülését követő rehabilitációját végzi, és a nyáron csatlakozik a magyar csapathoz.

 

Amanda Kurtovic 2012-ben olimpiát nyert a norvég válogatottal Londonban, négy évvel később pedig egy bronzérmet szerzett Rióban. Világbajnokságokon két alkalommal arany- (2011, 2015), egy alkalommal pedig ezüstérmet (2017) ünnepelhetett. A 2016-os svédországi Európa-bajnokságon szintén a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 2011-ben a Larvikkal megnyerte a Bajnokok Ligáját, míg 2014-ben a Viborg színeiben a KEK-ben diadalmaskodott.

„Rutinos és kivételes képességű játékossal sikerült megegyeznünk. Amanda Kurtovic tökéletesen illeszkedik a Győri Audi ETO játékstílusába, hároméves kontraktust írtunk alá vele. Jelenleg rehabilitációját végzi, de a következő szezon rajtjára már a csapattal kezdheti meg a felkészülést. Profi játékosról van szó, aki nagyon várja a közös munkát. Ezúton kívánok neki teljes felépülést!”– mondta a bejelentés kapcsán Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke.

„Hihetetlen boldog vagyok, hogy a Győri Audi ETO-hoz szerződhetek. Nem kellett bemutatkoznunk egymásnak, ellenfélként már többször is játszottam ellenük. Kétségkívül a világ egyik legjobb klubjáról van szó, amely mindig, mindent meg akar nyerni, a közönsége pedig mindenhol elképesztő hangulatot teremt. Büszkén jelentem be, hogy három évig tagja leszek a csapatnak és ennek a csodálatos klubnak” – nyilatkozta Kurtovic.

A klub közlése szerint a jobbátlövő helyére még egy bejelentés várható a közeljövőben, egyébként a keret véglegesnek tekinthető. Ha ez a név az egyik jelenlegi játékos lesz, akkor az valószínűsíthető, hogy Tomori Zsuzsannával hosszabbít a klub, míg Nora Mörk a korábbi sajtóhíreknek megfelelően távozik, és akár Kurtovic helyét is átveheti a román CSM Bucuresti-nél. .

A 2019–2020-AS SZEZON EDDIG KÖZÖLT BEJELENTÉSEI ALAPJÁN A GYŐRI AUDI ETO KC KÖVETKEZŐ IDÉNYBELI KERETE JELENLEG ÍGY FEST (A KLUB KÖZLEMÉNYE ALAPJÁN)
Kapusok:
Kari Aalvik Grimsbö, Kiss Éva, Amandine Leynaud
Jobbszélsők: Bódi Bernadett, Faluvégi Dorottya, Jana Knedlíková
Jobbátlövők: Amanda Kurtovic, Kürthi Laura, ?
Irányítók: Farkas Johanna, Estelle Nze Minko, Stine Oftedal
Beállók: Kari Brattset, Béatrice Edwige
Balátlövők: Eduarda Amorim, Anne Mette Hansen, Veronica Kristiansen
Balszélsők: Fodor Csenge, Görbicz Anita, Puhalák Szidónia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik