Női kézi: négy jelölt van, 10 nap múlva megnevezik a kapitányt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.28. 07:50
null
Nemsoká lehet új kapitánya Szucsánszkiéknak (Fotó: Mirkó István)
Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elárulta, hogy a női válogatottnál négy kapitányjelölt van a szűkített listán, amely vegyes, tehát magyar és külföldi szakember neve is szerepel rajta. A sportvezető reményei szerint tíz nap múlva a nyilvánosság előtt is megnevezhetik Karl Erik Böhn utódját.


„Hamarosan döntünk a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányáról, a héten elnökségi ülésünk lesz, amelyen számba vesszük a jelölteket, és meghatározzuk, hogy közülük kivel kezdjük meg a tárgyalásokat – mondta Vetési Iván. – Négy szakember szerepel a szűk listán, amely vegyes, tehát magyar és külföldi tréner is képben van. Csak azért nem választunk külföldi szövetségi kapitányt, mert úgy hisszük, csupán ő oldhatja meg a feladatokat, magyar edző nem. Olyan szövetségi kapitányt választunk, akiben a legjobban bízunk a hazai rendezésű Eb-n és az olimpián. Reményeink szerint tíz napon belül bejelenthetjük, hogy ki lesz a női válogatott következő szövetségi kapitánya. Minél hamarabb kell edző a válogatott élére, hogy tudjon beszélni a kiszemeltjeivel, és keretet hirdethessen.”

Az elnök elmondta még, hogy a szövetség e-mailben tartja a kapcsolatot Karl Erik Böhnnel. Tervei között szerepelt, hogy a dániai Eb alatt személyesen látogatja meg a trénert Norvégiában, ám nem volt megfelelő az időpont, éppen kezelésen vett részt. Bízik azonban abban, hogy erre hamarosan, az időből nem kifutva sort tudnak keríteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik