Női kézi: négy FTC-játékos kikerült a magyar keretből

Vágólapra másolva!
2020.09.25. 11:14
null
Klujber Katrin az előzetes tervekkel ellentétben lemarad a magyar válogatott jövő heti összetartásáról (Fotó: Balogh László)
Négy ferencvárosi játékos, név szerint Háfra Noémi, Klujber Katrin, Pásztor Noémi és Kovács Anett kikerült a magyar női kézilabda-válogatott legfrissebb keretéből, amely szeptember 29. és október 3. között Budapesten edzőtáborozik.


Az összetartáson az eredetileg kijelölt 21 helyett 19 játékos vehet részt. A kikerülő FTC-játékosok helyére a Danyi Gábor, Elek Gábor kapitánykettős a Siófok jobbátlövőjét, Kiss Nikolettát és a Vác beállóját, Helembay Fannit hívta be.

A játékosok és a stábtagok Covid-tesztelést követően, negatív teszteredménnyel csatlakozhatnak az edzőtáborhoz. A Győri Audi ETO-ból érkező kerettagok a szeptember 27-i, franciaországi Bajnokok Ligája-mérkőzést követő hazaérkezés, majd tesztelés után érkeznek meg az összetartásra – olvasható a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján.

Nem árt az óvatosság a koronavírussal kapcsolatban, hiszen a Ferencváros keretéből a legfrissebb, szerdai hírek szerint már nyolc játékos és két stábtag fertőződött meg.

„Váratlan helyzetekre nehéz felkészülni, de minden egyes gyakorlás jó alkalom a megszokott munka mellett erre is, arról nem beszélve, hogy a járvány miatt váratlan szituációkkal akár november végén, decemberben is találkozhatunk, az Európa-bajnokságon, így nem kérdés, hogy a nemzeti csapatnak dolgoznia kell” – emelte ki Elek Gábor szövetségi kapitány.

„A jelenlegi helyzetben is ki kell használnunk minden lehetőséget a közös gyakorlásra, hiszen november végéig erre már nem lesz több alkalmunk, viszont fontos feladataink lesznek az év végén és a márciusi olimpiai selejtezőn egyaránt” – tette hozzá Danyi Gábor szövetségi kapitány.

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE (2020. szeptember 29. – október 3.)
KAPUSOK:
BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (Siófok KC)
JOBBSZÉLSŐK: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), KATONA Flóra (Motherson-Mosonmagyaróvár), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
JOBBÁTLÖVŐK: KISS Nikoletta (Siófok KC), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
IRÁNYÍTÓK: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (Váci NKSE)
BEÁLLÓK: HELEMBAI Fanny (Váci NKSE), SZABÓ Laura (Váci NKSE), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
BALÁTLÖVŐK: CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), TÓTH Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvár), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)
BALSZÉLSŐK: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: DANYI Gábor, ELEK Gábor
SZAKMAI TANÁCSADÓ: GÖRBICZ Anita
KAPUSEDZŐ: BAKOS István
ERŐNLÉTI EDZŐ: HOLANEK Zoltán
MENTÁLTRÉNER: DR. BALOGH László
ORVOS: DR. LOHNER Balázs
FIZIOTERAPEUTA: SZIKRA-MEZEY Csaba
MASSZŐR: SÁNDOR Dániel
TECHNIKAI VEZETŐ: HILL Péter
VIDEÓ: KOVÁCS Márk

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik