Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
nemzetisport.hu 2020.09.23 10:01 Frissítve: 2020.09.23 11:28

Női kézilabda: már tíz pozitív eset a Ferencvárosnál

Kedden újabb koronavírusteszten esett át a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely ismét négy fő, két játékos és két stábtag esetében hozott pozitív eredményt, ezzel már összesen tíz fertőzött van az együttesnél.

 

Az újabb vizsgálat két játékos és két stábtag szervezetében mutatta ki a koronavírust (Fotó: Balogh László)

Mint ismert, múlt szombaton a Vipers Kristiansand otthonában lépett volna pályára a Bajnokok Ligájában az FTC, azonban a Norvégiában elvégzett koronavírusteszt két játékosnál is pozitív eredményt hozott, így elmaradt a mérkőzés. A két fertőzött nem is térhetett vissza Budapestre a csapattal, hanem hatósági karanténba került.

A legutóbbi hírek szerint egyiküknek légzési nehézségei voltak, és orvosi ellátásra szorult, míg a másik játékos tünetmentes, így várhatóan tíz nap után elhagyhatja a karanténul szolgáló szállodát.

A már itthon elvégzett hétvégi vizsgálat újabb négy játékosnál mutatta ki a koronavírust, míg a legutóbbi, keddi teszt is négy pozitív eredményt hozott, ezúttal két játékos és két stábtag szervezetében találták meg a vírust. Ezzel már tíz fertőzött van a csapatnál.

A közlemény emlékeztetett rá, hogy a „csapat valamennyi tagja továbbra is a járványügyi előírásoknak megfelelően karanténban tartózkodik, a következő tesztre az ilyenkor előírt protokoll alapján kerül sor.”

Az európai szövetség (EHF) a most szombati, Metz elleni BL-meccsét is elhalasztotta a Fradinak, de a fejlemények tükrében erősen kérdéses, mikor térhet vissza a pályára a csapat. 

A sok pozitív eset a válogatott jövő hétre tervezett összetartására is hatással lehet, ugyanis eredetileg tíz FTC-játékos kapott meghívót

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.10.20 23:28:17

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Vezetőedzőként valószínűleg túl nagy volt a kihívás.

2020.10.18 15:31:11

Kézilabda R. Gy.

Sokáig tartotta a lépést a CSM-mel a Fradi, de végül hat góllal nyertek a hazaiak.

2020.10.17 16:58:00

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A második félidőben a Valcea tehetetlen volt a kiváló győri támadásokkal szemben.

2020.10.15 20:06:49

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Győzhetett volna a magyar csapat, de a kevesebbet hibázó Porto zsebelte be a két pontot.

2020.10.14 17:56:27

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Örömjáték: biztos sikerrel hangolt a Telekom Veszprém a Barcelona elleni csoportrangadóra.