K. Zs. 2022.07.22 18:33 Frissítve: 2022.07.22 18:37

Női kézi NB I: új vezetőedzőt neveztek ki Dunaújvárosban

Az eddigi vezetőedző, Vágó Attila helyett a jövőben Rapatyi Tamás irányítja a szakmai munkát a női kézilabda NB I-ben szereplő DKKA-nál – tudtuk meg a dunaújvárosi csapat hivatalos honlapjáról.

Fotó: Dunaújvárosi Hírlap/Laczkó Izabella

 

Vágó Attilával közös megegyezéssel szerződést bontottak – jelentették be a pénteki sajtótájékoztatón. Utódjával, Rapatyi Tamással kettő plusz egy évre szóló megállapodást kötöttek, míg a kapusedzői feladatokért Perger Zsolt felel. A vezetőedző szakmai munkáját a jövőben Törő Szabolcs is segíti, akire az utánpótlásképzésben is jelentős szerep hárul.

A korábbi ügyvezető, Vertig Csaba szerződése 2022. június 30-án lejárt, ő operatív igazgatóként dolgozik tovább. Július 1-től Horváth Tibor irányítja a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiát, mellettük harmadikként Bulath Anita szakmai igazgató vesz részt a munka koordinálásában.

Korábban már szó esett a DVSC-vel szorosra fűzött szakmai kapcsolatról, amelynek keretében Borgyos Panna, Arany Rebeka és Poczetnyik Luca mellett egy negyedik fiatal játékos, Lakatos Petra is Dunaújvárosba érkezett, míg Kiss Csenge a DVSC akadémiájára került át.

Távozik a dunaújvárosi klubtól Kovács István, az utánpótlás szakmai igazgatója, az ifjúsági csapat edzője, aki visszautasíthatatlan ajánlatot kapott külföldről.

Vertig Csaba elmondta azt is, hogy hamarosan új főszponzor érkezéséről is be tud majd számolni, aminek köszönhetően stabil alapokra helyeződik az akadémia működése.

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.