MTI, V. Á. 2022.07.14 17:37 Frissítve: 2022.07.14 20:29

Női kézi NB I: a középmezőny elejét célozza meg a Fehérvár

A női kézilabda NB I középmezőnyének elejét célozza meg az előző idényt tizedik helyen záró Alba Fehérvár KC – írja az MTI.

 

Bemutatták az Alba Fehérvár új játékosait (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)


A székesfehérvári klub csütörtöki évadnyitó sajtótájékoztatóján Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke kijelentette, hogy reális esélyük van az előrelépésre, mivel a csapat magja együtt maradt, és az új igazolásokkal erősödött a gárda. Mind mondta: fiatal, lendületes csapatukkal szeretnének a középmezőny élére visszakapaszkodni, és a vezetőedző továbbra is Józsa Krisztián lesz.

Megjegyezte, a megkezdett úton haladnak tovább, vagyis saját nevelésű és más kluboktól igazolt fiataloknak kívánnak minél több játéklehetőséget biztosítani a jövőben is.

Józsa Krisztián közölte, hogy a játékosok három hete külön edzésprogram szerint dolgoznak, jó állapotban érkeztek vissza a közös felkészülés kezdetére. Jelezte, hogy kilenc felkészülési meccset játszanak és két komoly tornán vesznek részt.

Megemlítette azt is, hogy újabb négy, saját nevelésű kézilabdázó került fel az első csapathoz, így a tavalyinál is fiatalabb együttesük lesz, ami egybeesik a klubfilozófiával. Hozzátette: a szintlépés reális elvárás a klubvezetéstől.

Mészáros Attila alpolgármester arról beszélt, hogy tíz elsőosztályú csapata lesz a városnak ősztől, amiben a női kézilabda továbbra is fontos szerepet játszik, ennek megfelelő az önkormányzat támogatása is.

A sajtótájékoztatón bemutatták a klub új játékosait. Szombathelyről Székesfehérvárra igazolt a szerb balátlövő, Katarina Stosics. A horvát junior válogatott Bruna Zrnic a montenegrói Buducsnoszt Podgoricától érkezett a csapathoz, míg a Győri Audi ETO utánpótlásától a jobbszélső Szemes Szonja igazolt az Alba Fehérvárba.

Elhangzott, hogy a klubnak ez lesz sorozatban a 31. idénye az első osztályban, rajtuk kívül a jelenlegi mezőnyből ezt csak a Győr, az FTC, a Debrecen és a Dunaújváros mondhatja el magáról. Az is kiderült, hogy a 2021–2022-es tizedik helynél 23-szor végeztek jobb helyen a bajnokságban.

Érkezett: Katarina Stosics (balátlövő, Szombathelyi KK), Bruna Zrnics (jobbszélső, Buducsnoszt Podgorica), Szemes Szonja (jobbszélső, Győri Audi ETO)
Távozott: Gajdóczi Barbara (Dunaszerdahely), Szarka Adrienn (balszélső, visszavonult), Bardi Fruzsina (beálló, Motherson Mosonmagyaróvár KC), Triscsuk Krisztina (irányító, visszavonult), Töpfner Alexandra (jobbszélső, DVSC Schaeffler), Domokos Dalma (jobbszélső, Vasas)
Forrás: klubvaltas.hu

2022.09.24 17:05:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz végig vezetett, volt, hogy nyolc góllal is, végül néggyel bizonyult jobbnak az ETO-nál.

2022.09.24 10:51:49

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben sokkal jobb volt a vendég Brest, de felállt a padlóról az FTC... Hogy nagyon elrontsa a legvégét.

2022.09.22 17:59:40

Kézilabda nemzetisport.hu

Fordulatos első félidő után a másodikban a Nantes tartotta előnyét és öt góllal legyőzte a Szegedet.

2022.09.21 19:56:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Sokkal jobban játszott a magyar csapat, tíz gól is volt a különbség idegenben, hét lett a vége.

2022.09.18 13:33:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A török Kastamonu lelkesen küzdött, de semmilyen gondot nem tudott okozni a győrieknek.