Női kézi MK: nagy küzdelemben győzte le a DVSC-t a Győri ETO

NÉMETH RICHÁRDNÉMETH RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2023.04.22. 16:36
null
A DVSC nagy küzdelemre késztette az ETO-t, de Ambros Martín csapata jutott a Magyar Kupa döntőjébe! (Fotó:
A Győri Audi ETO KC gyengébb kezdés után, 5–1-es hátrányból fordított, majd 27–26-ra nyert a DVSC-Schaeffler ellen a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa tatabányai négyes döntőjének elődöntőjében. A győriek ellenfele az MTK-t 39–23-ra legyőző címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria lesz a fináléban.

 

Nem a gólokról szólt az első néhány perc az ETO–Loki összecsapáson. Rontott támadással kezdett a kupát visszahódítani vágyó zöld-fehér csapat, majd Planéta Szimonetta bődületes kapufája után egyből sérülés miatt kellett cserélni a hajdúságiaknál. Egy hosszú indítást megakadályozandó, kirontott kapujából Catherine Gabriel, a Loki kapusa azonban saját csapattársával, Marina Costával ütközött, akit az eset után úgy vittek le a pálya mellé, a hosszú ápolást követően pedig a mentők kórházba szállították, s az első hírek szerint szélsőnek több helyen eltört az arccsontja és az állkapcsa is.

Az esetet ide kattintva tudja megtekinteni!

Mindeközben a piros-fehérek a csapatkapitány, Vámos Petra góljával szereztek vezetést, amit később Töpfner Alexandra hetesével növeltek is a közel hat(!) percig gólképtelen győriek ellen. Látszott, hogy a kettes-hármas védők között több a hely, amit a cívisvárosiak rendre ki is használtak, a másik oldalon azonban sem innen, sem pedig beállóból nem sikerült a helyzetek értékesítse. A tizedik perc környékén – Ana Gros és Győri-Lukács Viktória vezetésével – emberelőnyben kezdett csak éledezni az ETO, amely habár hátul továbbra is pontatlan volt, 7–7-nél utolérte a Debrecent, majd meg is fordította az állást. A zöld-fehérek ekkor kezdték átvenni a találkozó irányítását, azonban továbbra is szorosan követték egymást a felek – Linn Blohm öt góljával igyekezett tenni róla, hogy ez változzon. A másik oldalon ehhez nyilván volt néhány szava a több bravúrt is bemutató Gabrielnek, így a szünetre két gól volt a különbség.

A második félidőben aztán háromról engedték vissza az egyenlítés küszöbére a Rába-partiak a DVSC-t, miután több lehetőséget is elszalasztottak, majd sokáig az egy-két gólon táncolt a két csapat közti különbség. Kérdés volt, hogy ezt a határt ki fogja előbb áttörni, s habár úgy tűnt, Bordás Rékát középen jól megjátszó alföldi csapat egyenlíthet, végül az ETO tudta állandósítani a biztosabb előnyt (45. p: 24–20). A három perces győri gólcsend alatt újra izgalmassá tehette volna a Loki a csatát, de Sandra Toft teljesítménye egyre jobb lett a kapuban, akik így mínusz háromról vághattak neki a rekordgyőztes elleni hajrának. Egy perccel a vége előtt aztán 27–26-ig jött vissza a Debrecen – szólt is a maroknyi Loki-szurkolótól a „Mindent bele!” –, azonban hiába volt még egy labdája, Vámos Petra lövése egy blokkon megpattanva Toft kezében kötött ki, így az ETO jutott a fináléba.

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ, TATABÁNYA
ELŐDÖNTŐ
GYŐRI AUDI ETO KC–DVSC SCHAEFFLER 27–26 (16–14)

Tatabánya Multifunkciós Aréna, 2200 néző. V: Andorka, Hucker
GYŐR: SANDRA TOFT – GYŐRI-LUKÁCS V. 5, Gros 5 (1), S. OFTEDAL 3, Broch 1, Nze Minko 3, Schatzl Nadine. Csere: Haugsted 1, BLOHM 8 (1), Rju Un Hi, Fodor Cs, Faluvégi D. 1, Brattset. Edző: Ambros Martín
DVSC: GABRIEL – Costa, Kácsor 5, BORDÁS 3, PLANÉTA 6, VÁMOS P. 4, Vámos M. Csere: Giegerich (kapus), Töpfner 4 (2), Szabó N. 1 (1), Hámori 1, Petrus 1, Füzi-Tóvizi, Csernyánszki 1. Edző: Szilágyi Zoltán
Az eredmény alakulása. 9. p.: 1–5. 14. p.: 8–7. 18. p.: 11–10. 22. p.: 13–12. 35. p.: 17–16. 42. p.: 21–20. 48. p.: 25–21. 57. p.: 26–25
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Ambros Martín:
– A Debrecen nagyon kemény támadásban és védekezésben is, és most nem tudtunk ellene úgy teljesíteni, ahogy akartunk. A meccs elején előnyt szerzett, míg mi tiszta gólhelyzeteket hibáztunk el, ez pedig erőt adott neki. A második félidőben mintha nyomás lett volna rajtunk, nem jó százalékban lőttünk, de összességében ez is elég volt a győzelemhez. Nem vagyok elégedett magammal, ahogy a csapatot forgattam, volt, aki többet játszott, mint kellett volna. Mindenkire szükségünk lesz a döntőben.
Szilágyi Zoltán:  – Mindkét csapat a másik hibáiból élt, és a rutintalanságunk bizonyult döntőnek. Bosszús vagyok, mert mindkét félidő végén megvolt a lehetőségünk, de a butaságaink miatt nem tudtunk élni velük, a végjátékban a megbeszélt dolgok ellenére hibáztunk. Úgy látszik, még mindig nem állunk készen, hiányzik az a kis lépés, hogy ilyen ellenfél ellen ilyen kiélezett szituációt a magunk javára tudjunk fordítani, és bravúrt érjünk el. De azt látom, hogy egyre közelebb kerülünk a győriekhez.

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN: FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK Budapest 39–23 (9–23)

HELYOSZTÓK
Április 23., vasárnap
13.45:
DVSC-Schaeffler–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
16.30: Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik