Női kézi: megvan a spanyolok kerete az olimpiai felkészülésre

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 16:21
null
Nerea Pena (balra) a spanyol válogatott vezére lehet az olimpián (Fotó: AFP)
Carlos Viver, a magyar női kézilabda-válogatottal egy csoportban lévő spanyol nemzeti csapat szövetségi kapitánya megnevezte a tokiói olimpiára készülő 22 fős, bő keretét.

Tagja a spanyol keretnek a korábban a Ferencvárost és a Siófokot is erősítő Nerea Pena, de szintén ott van a névsorban a több NB I-es csapatban – Érd, Győr, Siófok – játszó Mireya González is – derült ki a spanyol szövetség honlapjának közleményéből.

A 22 fős bő keret június 12-én kezdi meg a felkészülést az olimpiára. A június 20-ig tartó első fázis után június 27. és július 4. között folytatódik a spanyol gárda edzőtábora.

A magyar válogatott július 31-én találkozik Spanyolországgal az olimpián. A két együttes mellett Franciaország, Svédország, Brazília és az Orosz csapat tagja a B-csoportnak.

SPANYOL KERET AZ OLIMPIAI FELKÉSZÜLÉSRE
Kapusok:
Silvia NAVARRO (Rocasa Gran Canaria), Darly ZOGBI (CS Gloria Bistrita), Mercedes CASTELLANOS (Rincón Fertilidad Málaga)
Jobbszélsők: Marta LÓPEZ (SCM Ramnicu Valcea), Carmen MARTÍN (CSM Bucusresti)
Jobbátlövők: Irene ESPÍNOLA (Neckarsulmer), Almudena RODRÍGUEZ (CS Gloria Bistrita), Mireya GONZÁLEZ (SCM Ramnicu Valcea)
Irányítók: Silvia ARDERIUS (Rincón Fertilidad Málaga), Alicia FERNÁNDEZ (SCM Ramnicu Valcea), Nerea PENA (Team Esbjerg), Carmen CAMPOS (JA Dijon)
Beállók: Eli CESÁREO (Super Amara Bera Bera), Ainhoa HERNÁNDEZ (Zubileta Evolution Zuazo), Lysa TCHAPTCHET (Elche), Kaba GASSAMA (Nantes Loire AH)
Balátlövők: Alexandrina CABRAL (CSM Bucuresti), Ivet MUSONS (Elche), Paula ARCOS (Atlético Guardés), Lara GONZÁLEZ (ED Besançon)
Balszélsők: Jennifer GUTIÉRREZ (Borussia Dortmund), Soledad LÓPEZ (Rincón Fertilidad Málaga)
Szövetségi kapitány: Carlos Viver

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik