Női kézi: „Kezdésnek nem volt rossz” – Elek Gábor az új irányítóról

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.24. 07:15
null
Elek Gábor szerint kimagasló volt a CSM elleni mérkőzés (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A nagybányai együttes mellett a CSM Bucuresti-et is legyőzte az elmúlt hét végén Nagyváradon felkészülési mérkőzésen az FTC-Rail Cargo Hungaria. Elek Gábor vezetőedző még óvatos, de elégedett volt a látottakkal.


Temérdek biztató jel mutatkozott a Ferencváros női kézilabdacsapatának játékában pénteken és szombaton, amikor Nagyváradon a román bajnokság két élcsapata ellen tesztelt. Pedig a zöld-fehérek keretének tagjai nem együtt kezdték meg a felkészülésüket, az olimpiát megjáró válogatottak még pihentek, amikor a csapat másik fele már keményen készült a Népligetben. A zöld-fehérek a CS Baia Marét 36–26-ra, aztán másnap a CSM Bucuresti-et 32–30-ra verték meg.

„Ahhoz képest, hogy egy hetet tudott eddig együtt készülni a teljes keret, kiváló volt a hétvége – értékelt Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.   – Talán sablonduma, de itt intenék óva mindenkit attól, hogy ebből messzemenő következtetést levonjon! A CSM elleni mérkőzés kimagasló volt, főleg az első húsz perc, amíg fejben rendben voltunk. A Nagybánya ellen is jól játszottunk a második fél­időben, de az elsőben nagyon nem tetszett a védekezés. Hangsúlyozom, nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy nem a labdaéhségnek köszönhető a kiváló teljesítmény, ugyanakkor sokat jelent, hogy erre az idényre nem kellett komplett csapatot cserélni, a mag egyben maradt. Az érkezők közül Szöllősi-Zácsik Szandrát sem nehéz beépíteni, hiszen sok évet dolgozott velünk, jól ismerjük egymást.”

Itana Grbics viszont tényleg beesett a nagyváradi két mérkőzésre. A monte­negrói válogatott irányító azért érkezett, mert Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita is súlyos vállsérülést szenvedett az olimpián, és még sokáig harcképtelenek lesznek, a 24 éves friss igazolás viszont már a bemutatkozása során letette a névjegyét, a CSM-nek például hat gólt lőtt.

„Egy edzés és egy videózás után ugrott be Grbics, de kreatív, hatékony produkciót nyújtott  – folytatta Elek. – Az látszik rajta, hogy taktikailag és technikailag is jól képzett játékos, aki gyorsan megértette az elképzeléseinket a támadójátékban, és ezeket szépen le is vezényelte. Nyitott személyiség, aki fogékony. Persze biztosan neki is lesznek rosszabb meccsei, ám kezdésnek nem volt rossz.”

A Fradi mestere azzal egyetértett, hogy minden megnyert mérkőzés építő lehet, a hangulattal egyébként sincs gond, hiszen tele van az öltöző pozitív személyiséggel. Mindenesetre a nagyváradi túra jól sikerült, és lendületet adhat a felkészülés további szakaszára.     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik