H. T. 2020.05.30 10:01 Frissítve: 2020.05.30 13:55

Női kézi: Kobetic hosszabbított, marad Siófokon – hivatalos

Szerződést hosszabbított Andrea Kobeticcsel a Siófok női kézilabdacsapata – jelentette be a klub a hivatalos Facebook-oldalán.

 

Andrea Kobetic (a labdával) korábban biztosnak gondolta a visszavonulását, ám meggondolta magát (Fotó: Szabó Miklós, archív)

Kobetic már februárban kijelentette, hogy az idény végén biztosan befejezi a pályafutását, úgy fogalmazott, az esetleges Bajnokok Ligája-indulás sem késztetné folytatásra. Az elmúlt időszak, a koronavírus-járvány azonban szinte mindent átírt.

A Siófok az NB I második helyén állt a bajnokság lefújásakor, megelőzve a Ferencvárost, de az MKSZ áprilisi határozata alapján a Bajnokok Ligájában a 2018–2019-es idény végeredménye miatt az FTC van kedvezőbb helyzetben a nevezések terén.

„Andreával nem kizárólag arról beszélünk, hogy a sportpályafutását folytassa Siófokon. Arról is, ha befejezi azt, a menedzsmentben helye legyen a következő évekre, a karrierje alatt megszerzett tudás, tapasztalat a Siófok előnyére tudna válni. Két gondolatvilágról beszélgetünk. Nem vagyunk erőszakosak, nem akarom túlzottan befolyásolni. Úgy gondolom, ilyen játékosnak talán nem így kellene befejezni a pályafutását. Igaz, megígérhetjük neki, hogy szervezünk egy búcsúmérkőzést, ám az nem ugyanaz. Ez az ő döntése, elméletileg kijelentette, hogy befejezi, de az élet hozhat meglepetéseket, és bízom benne, hogy hoz is” – fogalmazott Fodor János, a Siófok ügyvezetője egy hónappal ezelőtt a Sport TV Kézivezérlés Extra című műsorában.

Nos, most már tény: a 34 éves horvát balátlövő marad még egy évet, a Siófok pedig megpróbálja megismételni vagy túlszárnyalni a lezárult idényben mutatott teljesítményét.

A klub a télen és tavasszal folyamatosan jelentette be az érkezőit, így április közepére eldőlt, csupán egy játékos hiányzik a következő idény keretéből – éppen a balátlövő posztról, így Kobetic hosszabbításával most teljessé vált a csapat kerete.

„Korábban úgy döntöttem, hogy a szezon végén visszavonulok, de nem ilyen befejezést álmodtam meg magamnak – beszélt döntése hátteréről Kobetic a klub honlapján. – Közel voltunk ahhoz, hogy nagy dolgokat érjünk el, de sajnos a megkezdett munkát nem tudtuk befejezni. Nem tudtuk feltenni az i-re a pontot, és úgy éreztem, hogy nem lennék boldog, ha így fejezném be, és így hagynám el Siófokot. Ezért döntöttem úgy, hogy maradok. Egyik nap úgy éreztem, hogy abba akarom hagyni, aztán arra gondoltam, hogy családot szeretnék alapítani, de végül győzött a kézilabda. Ez az egész egy hatalmas dilemma volt, folyamatosan csak ez járt a fejemben. Fodor János sokszor felhívott, nagyon megfontolt volt, és a folytatásra sarkallt. Az, hogy most itt vagyok, és nem fejezem be, tulajdonképpen az ő érdeme.”

Kobetic hosszabban is beszélt arról, miért folytatja pályafutását


Így jelentette be Kobetic hosszabbítását a Siófok

2022.11.23 18:20:57

Kézilabda nemzetisport.hu

Megvalósult a szegediek célja a Celje ellen és simán nyertek, megszerezve ezzel második győzelmüket a BL-ben.

2022.11.20 15:18:53

Kézilabda nemzetisport.hu

Dánia szinte végig vezetett, de az utolsó percekben a norvégok jobbak voltak, ezzel nyertek.

2022.11.16 14:35:44

Kézilabda nemzetisport.hu

Klujber Katrin megint nagyot játszott, feljavult a kapusteljesítmény, a 11. helyen zártuk a tornát.