H. Á. 2021.12.22 18:25 Frissítve: 2021.12.22 18:59

Női kézi: dán rekordért igazolt az Odenséhez Nusser

A Köbenhavn HB hivatalos honlapjának beszámolója szerint távozik a csapattól a 21 éves holland világbajnok irányító, Larissa Nusser. Ráadásul a közleményben írtak szerint a több poszton is bevethető fiatal játékos dán ligarekordot jelentő összegért kerül az Odenséhez –, ám, hogy ez pontosan mekkora összeget jelent. Az viszont biztos, hogy a dán fővárosban nem örülnek, hogy a több poszton is bevethető tehetség az idény közepén távozik.

 

Nusser 2019-ben világbajnok lett a holland válogatottal (Fotó: Getty Images)

Larissa Nusser még 2018-ban, ingyen érkezett a Köbenhavnhoz, így az azonnali hatállyal távozó irányítón biztosan jelentős haszonnal adott túl a klub. Ettől függetlenül persze, a csapat vezetőedzője, Claus Mögesen nem repes az örömtől alapembere távozása miatt.

„Mindig nagy kihívást jelent a kulcsjátékosok pótlása és különösképpen igaz ez, amikor valaki az idény közepén dönt a váltás mellett. Larissa elképesztő fejlődésem ment keresztül nálunk, amire nagyon büszkék vagyunk, de távozása óriási űrt jelent majd, amit nem lesz könnyű betölteni, de már korábban is voltunk hasonló helyzetben és bízom a csapatban, hogy most is meg fogjuk oldani” – idézte a trénert a klub hivatalos honlapja.

„Koppenhágában mindent imádtam, de újabb lépésre van szükségem a karrieremben, ez pedig a Bajnokok Ligája-szereplés lehetősége, amire az Odensénél megvan a lehetőségem” – szólalt meg a távozó Nusser a csapat honlapján.

Az átigazolási összegről az Odense sem számolt be, de az ő hivatalos honlapjukról annyi azért kiderült, hogy Nusser 2.5 évre szóló szerződést kötött és december 28-án csatlakozik a csapathoz.

 

 

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.