B. Á. 2019.08.26 13:23 Frissítve: 2019.08.27 09:27

Női kézi: Nora Mörk térdszalagja elszakadt, 9. műtéte jön

Nem úgy sikerült a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC-től távozó Nora Mörk bemutatkozása a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatában, ahogy eltervezte: a norvég jobbátlövő térdsérülést szenvedett a Ramnicu Valcea ellen 29–23-ra megnyert Szuperkupa-mérkőzésen.

 

A világ- és háromszoros Európa-bajnok játékos könnyes szemmel hagyta el a pályát. A klub még aznap este közleményében jelezte, hogy Mörk fájdalmat érzett a térdében, és ezért nem tudta folytatni a játékot.

Mörknek a pályafutása során összesen nyolcszor kellett megoperálni a térdét, legutóbb tavaly októberben, mivel februári sérülése után elsiette a visszatérését.

Később a román Gazeta Sporturilor saját forrásra hivatkozva írta meg, hogy a hétfői vizsgálat során kiderült, Mörk bal térdében elszakadtak a szalagok (ezelőtt a jobb térdével történt hasonló), és ez akár a pályafutása végét jelentheti. A lap hozzátette, már a svédországi felkészülési tornán gond adódott a szalagjaival, elképzelhető, hogy arra sérült rá. 

A CSM Bucuresti hétfőn délután adott ki hivatalos közleményt, melyben úgy fogalmaz: Mörk szalagszakadást szenvedett, a sérülés súlyos, így térdműtétre van szükség – a kiváló jobbátlövő karrierje során kilencedszer fekszik kés alá.

„Nem hiszem el, hogy ez bekövetkezett, iszonyú balszerencsés vagyok. Jó formában voltam, jól mentek a dolgaim. Sajnálom, hogy nem leszek ott a lányok mellett az előttünk álló időszakban, és nem segíthetem őket a céljaink elérésében” idézi a bukaresti klub honlapja Mörköt

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.