nemzetisport.hu 2019.06.25 10:45 Frissítve: 2019.06.25 15:37

Női kézi: francia világbajnokkal erősített a Siófok

Gnonsiane Niombla személyében francia világbajnokkal erősödött az EHF-kupa-győztes Siófok női kézilabdacsapatának kerete a következő idényre. A Metzből érkező 28 éves játékos két évre írt alá.

 

Niombla (balra) Siófokon folytatja pályafutását (Fotó: AFP)

 

A Siófokot irányító Tor Odvar Moen szerint olyan olyan játékost sikerült átigazolniuk, aki a belső posztok bármelyikén komoly minőséget képvisel.

„Nagyon örülök Niombla érkezésének. Olyan játékost szerettünk volna megszerezni, aki tapasztalt és a belső posztok bármelyikén megállja a helyét – mondta a norvég szakember a Siófok honlapjának. – Elsősorban irányítóként számítok rá, de biztos vagyok benne, hogy bal- és jobbátlövőként is használom. Ezzel a kerettel számos variációs lehetőségünk lesz támadásban és védekezésben is.”

Mint ismert, Estelle Nze Minko a Győri ETO-hoz igazolt, míg Tatyjana Hmirova szünetelteti a karrierjét, így Nerea Penára hárult volna az irányító poszt megoldása, Niombla érkezésével azonban megoszlanak a terhek.

Niombla elmondása szerint nagyon motiváló lesz a magyar bajnokságban kézilabdázni. „Az elmúlt években komoly szintet képviselő európai topcsapatokban játszottam. Nagyon sokat tanultam ezeken a helyeken, de most egy új kihívást szerettem volna a karrieremben. A Siófok viszonylag fiatal, de annál ambiciózusabb klub, ráadásul a magyar bajnokságban szerepel, ami nagyon vonzó számomra. A klubnál minden körülmény adott a minőségi munkához” – kezdte a klubváltása kapcsán a francia játékos.

„Mielőtt meghoztam a döntést, természetesen beszéltem válogatott csapattársammal, Estelle Nze Minkóval is. Csak pozitív dolgokat mesélt nekem, az ő pályafutásának nagyon nagy lökést adott az itt eltöltött három év. A jelenlegi csapatból jól ismerem Simone Böhmét, vele együtt játszottam Bukarestben. Jó lesz újra egy csapatban kézilabdázni vele. A vezetőedzővel, Tor Odvar Moennel is beszéltem, felvázolta a velem kapcsolatos terveit, az alapfilozófiáját és azt, hogy mit vár el egy játékostól. Úgy érzem, hogy jól fogunk tudni közösen dolgozni.”

Niombla 2010 és 2016 között hat évig a francia Fleuryben játszott (bajnokságot és kupát is nyert a csapattal), mielőtt a román CSM Bucuresti-hez igazolt volna (ezalatt két román bajnoki cím és két Román Kupa-győzelem). Tavaly nyáron tért haza a Metzhez (bajnoki cím és kupagyőzelem, első alkalommal részvétel a Bajnokok Ligája négyes döntőjében), azonban egy év után megint légiósnak áll. Tagja volt a 2016-os olimpiai ezüstérmes, a 2017-es világbajnok és a 2018-as Európa-bajnok francia válogatottnak.

A Siófokkal kapcsolatos hír, hogy július 15-én a csapattársaival együtt kezdi meg a felkészülést a szülés után visszatérő védőspecialista, Mazák-Németh Csilla.

2021.07.12 14:22:57

Kézilabda Papp Bálint (összefoglaló), Rusznák György (percről percre)

Bár a találkozó túlnyomó részében a brazilok vezettek, a hajrá a magyaroké volt.

2021.07.09 17:53:56

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Potyogtak a gólok az olimpiára készülő csapatok találkozóján, de a magyarok jöttek ki jobban a párbajból.

2021.07.06 16:41:59

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Az olimpiai felkészülés utolsó szakaszát hatgólos sikerrel indították a mieink Montenegró ellen.

2021.07.05 12:45:09

Kézilabda JOCHA KÁROLY

Hanus Ágnes nem tervezte meg a „lelépést”, s később minden csapattársától elnézést kért.

2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”