Női kéziválogatott: Elek szerint szinte kötelező, hogy teljesítsék a célt

Vágólapra másolva!
2021.02.17. 17:23
null
Háromnapos összetartáson vett részt a női válogatott (Fotó: MKSZ)
Háromnapos összetartáson vett részt a márciusi olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott. Elek Gábor szövetségi kapitány tudja, nehéz feladat vár rájuk.

A március 19. és 21. között Győrött sorra kerülő olimpiai selejtezőn a magyar válogatott ellenfele sorrendben Kína, Szerbia és Oroszország lesz. A selejtezőtorna első két helyezettje vehet részt a tokiói olimpián.

„Mentálisan és morálisan tudtunk fejlődni ebben a három napban, valamint szakmai téren is letisztáztunk néhány dolgot – mondta Elek Gábor szövetségi kapitány az MKSZ-nek adott nyilatkozatában – Az Eb rendkívül jó próbatétel volt, még akkor is, ha kudarc volt. Ha ezt a tapasztalatot jól használjuk fel, akkor bizakodva várhatjuk az olimpiai selejtezőt. Szinte kötelező, hogy teljesítsük a célt, még akkor is, ha ez nem lesz könnyű.”

„Jobb formában vagyunk, mint az Eb előtt – így Tomori Zsuzsanna, a Siófok átlövője. – Az Eb után irányt változtattunk, erre szükség volt. Elek Gábor lefektette azokat az alapelveket, amiket támadásban és védekezésben látni szeretne. Szerencsések vagyunk, a szerbekkel az Eb-n játszottunk, így tudjuk, mire számíthatunk. Mindenki izgatott, mert nagy lehetőség előtt állunk.”

Szucsánszki Zita a Kovacsics Anikó és közte lévő összhangról beszélt, Szöllősi-Zácsik Szandra pedig Szucsánszkit méltatta.

A kapus, Bíró Blanka, a két átlövő, Klujber Katrin és Háfra Noémi, valamint a beálló, Helembai Fanny is csak rehabilitációs munkát végezhetett kisebb sérülés miatt.


A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE A FEBRUÁRI ÖSSZETARTÁSRA (február 15–17.)
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők:
Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők:
Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók:
Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók:
Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők
: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők:
Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Elek Gábor
Szövetségi edző: Danyi Gábor
Szakmai tanácsadó: Görbicz Anita

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik