Női kézi El: jelentős hátrányt szedett össze hazai pályán a Siófok

Vágólapra másolva!
2023.03.18. 21:41
null
Debreceni-Klivinyi Kinga két gólt szerzett (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Siófok KC 30–20-ra kikapott hazai pályán a dán Ikast HB-tól a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének első meccsén, így a visszavágót jelentős hátrányból várhatja a magyar csapat.



Az Ikast eddig hibátlan volt az Európa-ligában, a csoportmérkőzések során csak nyert, ezenkívül a legtöbb gólt lőtte és a legkevesebbet kapta, keresve sem találhatott erősebb ellenfelet tehát a dán együttesnél a Siófok. Amelynek azért szép emlékei vannak az északi riválisról, hiszen az eddigi három tétmérkőzését megnyerte ellene az elmúlt négy évben. Most azonban nem győzték hangsúlyozni a meccs előtt a Balaton-partiak, hogy csak tökéletes, fegyelmezett játékkal lehet esély a dánok ellen, akik nemcsak a párharc, hanem az egész sorozat favoritjainak számítanak szakmai körökben.

Nos, mintegy 15 percen keresztül tudta megnehezíteni a Siófok a látogatók dolgát. Addig is a dán csapat vezetett és diktálta a tempót, de a hazaiak ekkor még bedobták ziccereiket, és kapaszkodtak ellenfelükre. Az első félidő második felében aztán robbantott az Ikast. A svéd válogatott Jessica Ryde egyre több lövést hárított, a vendégek védekezése kőkeménnyé változott, és bekövetkezett az, amitől tartottak a siófokiak, gyorsabban játszott a dán csapat, így sikerült lerohanások után könnyű gólokat is szereznie. A Siófok kereste az ellenszerét a dán védekezésnek, de nagyon nehezen kerültek lövőhelyzetbe a vendéglátók. Az Ikast pedig nem lassított, és hat góllal vezetett a szünetben.

A félidő nem hozott sok változást, sőt, ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy domborodott ki egyre jobban a vendégek erőfölénye, akik fizikai és gyorsasági fölényben kézilabdáztak. A siófoki védekezés nem tudott feljavulni, sőt, a fáradtság még több hibát eredményezett, az Ikast pedig élvezte a játékot, és végül tíz góllal nyerni tudott.

A mérkőzés végén Uros Bregar, a magyar csapat szlovén mestere elismerte, hogy sokat hibázott csapata, és az ellenfél jobb volt, amit viszont nem értett, hogy miért ijedt meg a Siófok. A visszavágón viszont már tényleg nincs mitől tartani, felszabadultan játszhat a magyar klub Dániában, a továbbjutásra az első felvonás után vajmi kevés az esély.

NŐI EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

SIÓFOK KCIKAST HANDBOLD (dán) 20–30 (7–12)
Siófok, 700néző.V:Lidacka, Lesiak (lengyelek)
SIÓFOK:Rajcsics – Such2,Papp N.5,Debreczeni-Klivinyi2,N' Díaye 3, Milosavljevic 3, Mavsar 3. Csere: Csapó Kincső (kapus), Kajdon1,Sirián1,Kojics, Lakatos, Wald. Edző:Uros Bregar
IKAST:
RYDE – Hougaard2,Skogrand3,BAKKERUD8,Iversen5,Petersen, FRIIS 4. Csere: Lindqvist 1, Johansen 3,Scaglione2,Jensen, Brandt2,Mortensen. Edző:Kasper Christensen
Az eredmény alakulása.3. perc:0–3.12. p.:3–5.17. p.:6–7.29. p.:6–12.37. p.:7–15.44. p.:13–18.50.p.:13–22.53. p.:15–25
Kiállítások:4, ill. 8 perc
Hétméteresek:–, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG

Uros Bregar:
– Erősebbek, gyorsabbak voltak a dánok, nekünk sok helyzetünk, lövésünk kimaradt, nem találtuk az ellenfél játékának ellenszerét. Az első félidőben a védekezés még nagyjából rendben volt, a másodikban már az sem. Próbáltunk a fordulás után gyorsabban játszani, de ez sem vezetett eredményre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik