Női kézi EHF-kupa: megvan, 2003 után ismét döntős a Dunaújváros!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.10. 17:31
null
Kovács Annáék bejutottak a döntőbe! (Fotó: Szabó Miklós)
A női kézilabda EHF-kupa elődöntőjében a Dunaújváros idegenben lőtt több góllal kiejtette a dán Randerst, igaz, hazai pályán 25–23-ra kikapott. A fináléban a Konkoly Csaba által irányított TuS Metzingen lesz az ellenfele.

 

 

A Dániában megszerzett kétgólos előnyt követően a Dunaújváros remekül kezdett a visszavágón, hamar elhúzott a Randerstől, s a szünetre hatgólos előnyt harcolt ki.

A hazai publikum nagyszerű hangulatot teremtett az újvárosi csarnokban, ilyen támogatottsággal nem volt kérdés, hogy a magyar együttes bejut a döntőbe. Igaz, a hajrában a Randers 22–21-re felzárkózott a dunaújvárosiak hibáit kihasználva. Aztán a remekül védő Julie Gade kapust ütés miatt két percre kiállították, a magyar együttes pedig ismét két gólra növelte előnyét, de a Randers egyenlített (23–23) .

Zdravko Zovko időkérése után a Randers hetesből átvette a vezetést (23–24) – fél perccel a mérkőzés vége előtt. Az utolsó támadását elszúrta a Dunaújváros, a Randers indításból gólt dobott, és 25–23-ra megnyerte a meccset, de a párharcot elvesztette.

A Dunaújváros a második félidőben csupán hétszer talált be, idegenben lőtt több góllal jutott tovább. Az együttes ezt megelőzően legutóbb 2003-ban szerepelt nemzetközi kupasorozat döntőjében, akkor a dán Slagelsétől kikapott az EHF-kupában.

A Dunaújváros ellenfele a német TuS Metzingen lesz. A Konkoly Csaba irányította csapat – amelynek tagja Temes Bernadett is – története első nemzetközi fináléjára készül: ebből az „első” kitétel nem meglepetés, tekintve, hogy az együttes 2012-ben jutott fel a Bundesliga 2.-ből az élvonalba.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA– RANDERS HK (dán) 23–25 (16–10)
Dunaújváros,
1000 néző. V: Haszkisz, Cakonasz (görögök)
Dunaújváros: OGUNTOYE – Azari 2, KOVÁCS ANNA 7 (1), Bulath 1, Triscsuk 4 (1), Horváth B. 1, VINCZE 5. Csere: Triffa (kapus), Takács D., SZALAI B. 2, Ferenczy F., Nick, Klujber 1
Randers: Greve – Danielsen 1, DALBY 6, Schumacher 2, Heindahl 1, WESTBERG 6, Gossé. Csere: GADE (kapus), S. Johansen 1 (1), Höjlund, Monti Danielsson 2, C. Larsen 1, R. KRISTENSEN 4 (3), Schultz 1
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–0. 11. p.: 5–4. 25. p.: 13–6. 36. p.: 19–11. 44. p.: 21–15. 58. p.: 23–21
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4
Továbbjutott: a Dunaújváros, idegenben lőtt több góllal
MESTERMÉRLEG
Zdravko Zovko, a Kohász edzője: – Minden meccs dráma, ez különösen az volt. Nagyon szép kézilabdát játszottunk az első félidőben, és még a szünetet követően is egy darabig. Sajnos utána csapatom elfáradt, különösen az irányító és átlövő posztján szereplők. Ilyenkor azonban csak egy dolog számít, a továbbjutás. Amit akartunk, végrehajtottuk, elértük a célunkat, az EHF-kupa döntőjében vagyunk! Az első meccsen és most is megtapasztalhattuk, hogy a Randers kiváló együttes, de mi eksztázisban harcolva, összességében jobbnak bizonyultunk.
Ryan Zinglersen, a Randers edzője: – Nagyon szeretek Dunaújvárosba jönni, remek itt az atmoszféra, sok nagy csatában volt már részem. Minden tiszteletem az itteni csapaté, nagyon jól működtek a játékvezetők is, nem volt semmi baj velük. A Dunaújváros kapusa ezúttal is kiválóan védett, sok lehetőségünket hiúsította meg. Sajnos eljátszottuk az esélyünket. Ám büszke vagyok a csapatomra, végig nagyon küzdött, egy gólon múlott a döntőbe jutása. Dunaújvárosnak újra nagy és szép jövő előtt álló csapata van, amely ráadásul magyar játékosokból áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik