P. B., N. T. 2020.10.18 12:42 Frissítve: 2020.10.18 13:08

Női kézi: egy visszatérője már van a Fradinak, halasztják a DVSC-meccset

Egy játékossal bővülő kerettel utazott el az Ferencváros női kézilabdacsapata Bukarestbe, ahol kőkemény feladat vár rá a CSM ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében.

 

Behnkére és Stolléra nehéz meccs vár Bukarestben (Fotó: Török Attila)

Az esbjergi tizenhármakból bukaresti tizennégyek lesznek. Már a kezdés előtt jó hírt kaptak az FTC-nél, amely a BL négyes döntőjébe jutásra is esélyes CSM Bucuresti otthonában lép pályára délután: a koronavírus miatt a felnőttkeretből hetek óta hiányzó nyolc játékos közül Julia Behnke újra Elek Gábor rendelkezésére áll. A német beálló tehát csatlakozott a legutóbbi fordulóban Esbjergben parádés győzelmet arató kilenc felnőtt kézilabdázóhoz, illetve a múlt héthez hasonlóan a négy ifjúsági korú tehetség is az együttessel tartott a román fővárosba.

Ahol finoman fogalmazva is nehéz dolga lesz az FTC-nek, amely a dániainál is borítékolhatóan keményebb erőpróba elé néz. Főleg, ha idevesszük a fertőzésből felgyógyuló Cristina Neagu várható visszatérését, de a két masszív beállóval, Dragana Cvijiccsel és Crina Pinteával sem lesz egyszerű birkózni a falban.

Közben a hatósági karantén után az edzéseket újrakezdő DVSC arról adott tájékoztatást, hogy elhalasztják a két csapat eredetileg szerdára tervezett bajnokiját. „A szabályzás szerint ugyanis a Fradi játékosai hazatérésük után 10 napos ideiglenes karanténba kerülnek. A karantén két negatív teszttel váltható ki. Ezen tesztek eredményei a legoptimálisabb esetben is október 21-én, azaz a mérkőzés tervezett napján lesznek meg, s ezeket még el kell juttatni a Fővárosi Népegészségügyi Hivatalhoz, ők adhatnak ki határozatot a karantén feloldásáról. Ennek tükrében a Ferencváros kérte a mérkőzés elhalasztását, amit a DVSC elfogadott” – áll a Loki honlapján megjelent beszámolóban.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA,
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
A-CSOPORT

16.00:
CSM Bucuresti (román)–FTC-Rail Cargo Hungaria (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

2022.12.09 14:59:31

Kézilabda nemzetisport.hu

Elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy az Audi ETO KC női csapata a világ elitjéhez tartozik.

2022.12.08 18:32:52

Kézilabda nemzetisport.hu

Remekül játszott Nenadics, és húzta magával a többieket is – nem volt esélye a Wisla Plocknak.

2022.12.07 16:22:10

Kézilabda nemzetisport.hu

Az egyre jobb formában játszó magyar csapat hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a BL-győzelmet megcélzó Kielce ellen.

2022.12.04 09:53:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Gyengén kezdett a CSM, majd belelendült a játékba Omoregie és Pintea, erre nem volt ellenszere Elekéknek.

2022.12.03 17:38:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Többen is világklasszis teljesítménnyel rukkoltak elő a magyar együttesből, kikapott a román csapat.