D. S. B.
2023.03.22 13:27 Frissítve: 2023.03.22 14:01

Női kézi: egy érkező, egy maradó Mosonmagyaróváron

A női kézilabda NB I-ben 17 bajnoki után negyedik helyen álló Motherson Mosonmagyaróvári KC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződést hosszabbított beállójával, Pásztor Noémivel, valamint nyártól Gyurka János együttesében folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda Akadémiától érkező Varga Emília.

Pásztor Noémi meghosszabbította szerződését Mosonmagyaróváron (Fotó: Török Attila)

 

A Mosonmagyaróvár korábban beszámolt róla, hogy Budaörsre távozik kapusa, Mistina Kitty, akit az Érdről érkező Hadfi Grétával pótolnak, emellett a Lajta-partiak szélsőt cseréltek a Váccal, hiszen Csire Fanni a Pest vármegyeiekhez, Schatzl Natalie a Győr-Moson-Sopron vármegyeiekhez kerül.
A klub most beszámolt róla, hogy egy évvel meghosszabbította a magyar válogatott beálló, Pásztor Noémi nyáron lejáró kontraktusát.

„Maradni szerettem volna, így a számomra nem volt nehéz a döntés, én is örülök a szerződéshosszabbításnak, amire a tárgyalásoknál a klub is törekedett. A Motherson-Mosonmagyaróvár jó szakasz a pályafutásomban, megvalósultak itt azok a céljaim, elképzeléseim, amelyeket terveztem. A csapat is együtt marad, ezért úgy gondolom, hogy a harmadik évben még előrébb léphetünk a magyar bajnokságban és az Európa-ligában” – mondta Pásztor Noémi az mkcse.hu-nak.

A klub honlapja ismertette, hogy a 18 éves junior válogatott balátlövő, a Nemzeti Kézilabda Akadémiától érkező Varga Emília is Mosonmagyaróváron folytatja karrierjét nyártól.

Az NB I mostani kírásában 18 mérkőzésen 58 gólt szerző, Győrben nevelkedő játékos 2+1 éves szerződést írt alá Mosonmagyaróváron.

„Nagyon boldog voltam, amikor megkerestek, mert számomra most ez a legjobb lehetőség. Fiatal játékosként tisztában vagyok azzal, hogy meg kell harcolnom a játékpercekért, de megpróbálom kihasználni a lehetőségéket. Sztankovics Kyrával gyerekként Győrben játszottam együtt, Faragó Luca pedig a NEKA-ban volt a csapattársam, így lesznek ismerősök az MKC csapatában. Az otthonomhoz is közelebb leszek, tehát izgatottan, motiváltan várom a klubváltást”fogalmazott Varga Emília.

2023.06.08 22:38:56

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét gárda bizonyította, hogy tud jobban játszani a másiknál

2023.06.05 18:18:30

Kézilabda nemzetisport.hu

A bajnoki döntő második felvonását is a házigazda nyerte, jöhet az igazi finálé – Szegeden.

2023.06.04 23:24:10

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Rengeteg gátlás, kishitűség, félelem levetkőzésére alkalmas lehetett ennek az évadnak a második fele Márton Grétáék számára.

2023.06.04 12:22:11

Kézilabda nemzetisport.hu

A Vipers megismételte a Győr bravúrját, és egymás után harmadszor is aranyérmes a Bajnokok Ligájában.

2023.06.04 12:03:09

Kézilabda nemzetisport.hu

Remekül kezdett a magyar csapat, Toft zseniálisan védett, és bár a végén izgulni kellett, megérdemelt a harmadik hely.