Női kézi Eb-sel.: Tóth Gabriella nem fogadta el a válogatott meghívót

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.17. 16:39
null
Tóth felkészült arra, hogy döntése negatív hangokat fog előidézni a szurkolók körében (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kijelölte a Spanyolország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretét. Az 51 éves szakember meghívta a keretbe a Mosonmagyaróvár irányító-átlövőjét, Tóth Gabriellát, ám a játékos a klubjának adott interjújában elmondta, nem fogadta el a válogatott meghívót.

 

„Nagyon sokat gondolkodtam a válogatott meghívóról, de végül úgy döntöttem, hogy ezt most nem fogadom el – vallotta meg Tóth Gabriella. – Így a szerdai, Érd elleni bajnoki után felhívtam Golovin Vlagyimirt, és ezt meg is beszéltem vele. A szövetségi kapitány kicsit meglepődött, de elfogadta az indokaimat, és rábeszélni sem akart arra, hogy vegyek részt a felkészülésben. Korrekt módon beszéltünk erről egymással. Nagyon örültem a kapitány ismételt megkeresésének, hiszen már az előző összetartásra is kaptam meghívót, de akkor koronavírusos voltam. Ugyanakkor csütörtökön írásban is jeleztem a Magyar Kézilabda-szövetség felé, hogy most ne számítsanak rám a magyar válogatott keretében.”

A játékos elmondta, jelenleg fizikailag és pszichésen sem érzi jól magát.

„Egy kézilabda-játékos ennyi idős korában már pontosan meg tudja állapítani, hogy milyen formában van. Így én tudom a legjobban, hogy jelenleg fizikailag és pszichésen sem vagyok jó állapotban, ami nyilvánvalóan a teljesítményemen is látszik. Jól ment a játék a bajnokság őszi szakaszában, de sajnos engem is elkapott a fertőzés, ami tizennyolc napnyi betegeskedést eredményezett. A visszatérésem után pedig nem volt idő a felkészülésre, azonnal játszanom kellett a klub hazai és nemzetközi mérkőzésein, hiszen alig van pályára küldhető játékosunk Mosonmagyaróváron. Az elmúlt találkozókon pedig látszott, hogy jelenleg nem vagyok jó állapotban, nem teljesítek olyan szinten, ami segítség lenne a magyar válogatott számára.”

Tóth felkészült arra, hogy döntése negatív hangokat idézhet elő a szurkolók körében.

„Támadnak engem, bármit is teszek, de egy sportolónak együtt kell élnie a kritikákkal, a negatív megjegyzésekkel. Bizonygatni felesleges ezeknek az ellenkezőjét, hiszen a klub figyeli a mutatóinkat, súlyunkat, ami az én esetemben sem rosszabb, mint az ősszel, amikor valóban jól ment a játék. Így bennem a világon semmi sértődöttség sincs, de abban is biztos vagyok, hogy a magyar válogatottba kizárólag olyan játékosokat kell meghívni, akikben maradéktalanul megbízik a szakma és talán a közvélemény is.”

A mieink március 2-án, 18 órakor Spanyolországot fogadják Eb-selejtezőn Tatabányán, három nappal később pedig Santanderben is megmérkőzik a két gárda (20.00).

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A SPANYOLOK ELLENI EB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok:
Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO KC), Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC)
Jobbátlövők: Albek Anna (Tus Metzingen, német), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)
Irányítók: Kuczora Csenge (Váci NKSE), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Helembai Fanny (Váci NKSE), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Háfra Noémi (Győri Audi ETO KC), Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO KC), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Az állás: 1. Magyarország 4, 2. Spanyolország 4, 3. Szlovákia 0, 4. Portugália 0.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik