Női kézi Eb: Groot az MVP, három győri az álomcsapatban

Vágólapra másolva!
2016.12.18. 13:23
null
Nycke Groot az Eb-n is főszerepet játszott a hollandok menetelésében (Fotó: AFP)
A svédországi női kézilabda Európa-bajnokság záró napján kihirdették a torna All-Star-csapatát, amelybe három győri játékos (Nycke Groot, Yvette Broch, Nora Mörk) is bekerült, sőt, a holland Nycke Groot az MVP-címet is kiérdemelte.  

Minden poszton öt jelöltre lehetett szavazni az álomcsapat esetében. A közönség által leadott voksok 40 százalékban számítottak bele a végeredménybe, a további 60 százalékot egy szakértő testület döntése tette ki, így állt össze a végső csapat.

Az idei All-Star-csapatba hat nemzet képviselői kerültek be, négyen képviselik a két döntős együttest, és közülük is hárman a Győri ETO-t. Nora Mörk megtartotta két évvel ezelőtti helyét az álomcsapatban jobbátlövő poszton, akárcsak a balátlövőknél a román Cristina Neagu és a jobbszélsőknél a spanyol Carmen Martín.

Az anyai örömök elé néző Heidi Löke helyét győri csapattársa, Yvette Broch vette át, aki eddig 21 gólt lőtt az Eb-n, emellett három gólpassz, hat blokk és egy labdaszerzés fűződik a nevéhez.

A harmadik győri, Nycke Groot nemcsak a torna legjobb irányítója lett, hanem a legértékesebb játékosnak is megválasztották. Az MVP-címről csak az európai szövetség szakértői döntöttek. A hollandok kiválósága eddig 30 gólt és 30 gólpasszt jegyez az Eb-n, főszerepet vállalva csapata Eb-döntőig tartó menetelésében.

A nyerteseken kívül még három NB I-es játékos szerepelt a jelöltek között, de Estelle Nze Minko (francia, Siófok KC), Katarina Krpezs (szerb, Érd), valamint Szanja Radoszavljevics (szerb, Váci NKSE) nem került be az álomcsapatba.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SVÉDORSZÁG

AZ ÁLOMCSAPAT
Kapus:
Sandra Toft (dán)
Balszélső: Camilla Herrem (norvég)
Balátlövő: Cristina Neagu (román)
Irányító: Nycke Groot (holland)
Beálló: Yvette Broch (holland)
Jobbátlövő: Nora Mörk (norvég)
Jobbszélső: Carmen Martín (spanyol)
Védőjátékos: Béatrice Edwige (francia)

Legértékesebb játékos (MVP): Nycke Groot (holland)

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik