Női kézi Eb: Ez nem rólam szólt, hanem a csapatról – Szöllősi-Zácsik

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.12.06. 18:38
null
Szöllősi-Zácsik Szandra a csapatjátékot emelte ki (Fotó: MTI)
Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott magabiztos győzelmet aratott a szerbek ellen a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon. A sikerben nagy érdemei vonnak a tíz gólig jutó Szöllősi-Zácsik Szandrának, aki a csapatmunkát emelte ki. Elek Gábor szerint a motiváció és a fegyelmezettség volt a legfontosabb, amit meg kell tartanunk Hollandia ellen is. 

Danyi Gábor a Sport Tv kérdésére viccesen megjegyezte, olyan különleges csokit kaptak a lányok a Mikulástól, ami segített a fejek rendbe tételében. A Győri ETO edzője elárulta, Elek Gábor javaslata volt, hogy Szöllősi-Zácsik Szandra kezdjen balátlövőben.

„Szani nemzetközi top szinten játszott – jegyezte meg Danyi. – Hiba lenne azonban csak őt kiemelni, ilyen egységes csapatot szeretnénk a továbbiakban is látni. Alaposan kielemeztük az első meccsünket, és mindenkiben tudatosítottuk, miért vagyunk itt, ki miért húzza fel a magyar válogatott mezét. Támadásban és védekezésben is voltak kisebb változtatásaink, jó hír, hogy fel tudtunk állni a nehéz helyzetből, és jó játékkal nyertünk.”

Szöllősi-Zácsik Szandrától azt kérdeztük a sajtótájékoztatón, ez volt-e a legjobb teljesítménye a válogatottban: „Ha a tíz gólra gondolunk, mondhatjuk, hogy most játszottam a legjobban a nemzeti csapatban. De ez nem rólam szólt, hanem a csapatról. Nagyon fontos volt ez a meccs a nyitó körben elszenvedett vereség után. Igazi csapatmunkát vittünk véghez, a védekezésünk összeállt, volt kapusteljesítmény és nem lassítottuk le a játékot, ami nagyon nem fekszik nekünk.”

Elek Gábor szerint a mostani teljesítményünkkel egy pihent szerb válogatottat is legyőztünk volna:

„Csodák nincsenek, keveset tudott ez a válogatott együtt dolgozni. Sok olyan játékos van, aki hosszabb időt hagyott ki az ősszel. A mentális rész meghatározó, pénteken nem voltunk megközelítőleg sem hasonló állapotban, ma meg top mentális állapotban voltunk. Ennek köszönhetjük a győzelmet. Lehet mondani, hogy a szerbek előző este kiélezett meccset játszottak, de a mai teljesítményünkkel egy teljesen pihent szerb csapatot is várhatóan megvertünk volna.”

Arra a kérdésre, hogy mik voltak a biztos győzelem fő összetevői, az FTC edzője így válaszolt: „Az átlövőjátékunk és a kapusteljesítményünk komoly szinten volt, és sok könnyű gólt tudtunk lőni üres kapura. A legfontosabb azonban, hogy nagy motivációval és fegyelmezettséggel játszottunk. Ha ezt meg tudjuk tartani a hollandok ellen, komoly meccset vívhatunk a világbajnokkal.”

LUKÁCS VIKTÓRIA: EZ A MAGYAR VÁLOGATOTT IGAZI ARCA

A szerbeket irányító Ljubomir Obradovics elmondta, meghatározó volt, hogy kevesebb idejük volt a két meccs között:

„Fáradtak voltunk, nem jött jókor, hogy az előző este játszottunk, mert így nem tudtunk igazán pihenni és készülni. Azoknak is lehetőséget adtam, akik eddig nem játszottak vagy éppen elkülönítve voltak, hogy megérezzék az Eb-t. Szerencsére nem ez volt számunkra a döntő meccs, hanem sokkal inkább a horvátok elleni lesz az. Addig két napunk van, így jobb esélyünk lesz.”

A horvátok 27–25-ös győzelmükkel középdöntősök, míg a hollandoknak kedden nyerniük kell a mieink ellen, különben szégyenszemre világbajnokként még a csoportból sem jutnak tovább.Ha a korábbi meccsen a szerbek kikapnak a horvátoktól, a magyar válogatottnak a vereség is beleférhet, döntetlen vagy szerb győzelem esetén pontot kell szereznünk a hollandok ellen.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT (KOLDING)
SZERBIA–MAGYARORSZÁG 26–38 (11–20)
Kolding,
zárt kapuk mögött.Vezette:C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
SZERBIA:Tomasevics – Krpezs-Slezák1,Janjusevics, Pop-Lazics4,Sztoiljkovics, TRIFUNOVICS4,Radoszavljevics5.Csere:Riszovics (kapus), Liscsevics1,LAVKO4,Nikolics3,Milojevics1,Agbaba2,Radojevics, Jovovics1.Szövetségi kapitány:Ljubomir Obradovics
MAGYARORSZÁG:BÍRÓ B.1– LUKÁCS V.6,Klujber3 (2),Kovacsics4,Tóvizi, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK10,SCHATZL NADINE5.Csere:Szikora (kapus), TOMORI, Lakatos R.1,Helembai F., Háfra N.4,Faluvégi D.2,Kácsor2,Csiszár-Szekeres, Márton G.Szövetségi kapitány:Danyi Gábor, Elek Gábor
Kiállítások:6, ill. 0 perc
Hétméteresek:2/–, ill. 2/2

A csoport másik mérkőzésén

Hollandia–Horvátország 25–27(13–14)

A 3. FORDULÓ PROGRAMJA
December 8. (kedd)
18.15:Szerbia–Horvátország (Tv:Sport1)
20.30:Hollandia–Magyarország (Tv:Sport1, élőben az NSO-n)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország2251–47 +44
2. MAGYARORSZÁG21160–50+102
3. Szerbia21155–63 –82
4. Hollandia2250–56 –60
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik