Nemzetisport.hu 2013.02.14 06:56 Frissítve: 2014.12.09 01:26

Női kézi BL: az FTC nem viheti a Sportarénába az elődöntőt

Bár korábban felvetődött, hogy elődöntőbe jutása esetén a Papp László Budapest Sportarénába vinné hazai Bajnokok Ligája-meccsét az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata, azóta kiderült, a létesítmény eseménynaptárába nem férne bele a találkozó.

 

„Volt egy olyan elképzelés, hogy az elődöntőt esetleg a Papp László Arénában rendezzük. De azóta kiderült, hogy az aréna eseménynaptárába semmiképpen nem fér bele az elődöntő megrendezése. Ezért új helyszín után kell néznünk" – mondta Kökény Bea, az FTC ügyvezetője a Magyar Hírlapnak adott interjújában, ahol a középdöntős csoportban megváltozott esélyekről is szó esett.

„Előzetesen a román Valceát ítéltük a legerősebbnek. A csapatunknak Valceában sikerült nyernie. A Ljubljana két győztes meccsen van túl a csoportban és elég jó lendületben van. Lelkileg is fel kell készülnünk. A védekezésen feltétlenül javítanunk kell, nem szabad harmincnégy gólt kapni. Sikeresen kezdtünk a középdöntőben, s habár a célunkat elértük a nyolc közé jutással, már merészebb célkitűzésünk is lehet. Szerintem nyolc ponttal már tovább lehet jutni. Nekünk eddig van négy. Előfordulhat, hogy ha a Valceát itthon is legyőzzük, akkor akár hat ponttal is elődöntősök lehetünk."

A sérülésekkel (Zácsik Szandra, Szekerczés Luca, Nerea Pena) kapcsolatban Kökény elmondta, a BL versenykiírása nem teszi lehetővé, hogy új játékost igazoljanak, a Ljubljana elleni vasárnapi dabasi találkozón olyanok is komoly szerephez juthatnak, akik eddig jobbára csak a kispadon ültek.

2021.09.16 17:50:18

Kézilabda R. P.

A szünetben néggyel vezettek a franciák, de a második félidőben 21 gólt dobva győzött Ilics csapata.

2021.09.15 18:07:33

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

A magyar csapat jól kezdte a Montpellier elleni meccset, de végül örülnie kellett az egy pontnak.

2021.09.14 21:36:04

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy mindkét topcsapatunk a legjobbak között van!

2021.09.11 15:06:05

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyértelmű az üzenet, a Bajnokok Ligája első fordulójában szuperrangadót nyert meg a magyar csapat.

2021.09.11 14:57:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Igaz, nagyon közel állt a győzelemhez a magyar csapat, de az utolsó dobást a kapufára tolta a hazai kapus.