Női kézi BL: megint elmarad a Fradi Vipers elleni meccse

2021.01.25. 11:54
null
Nem lesz dolga szerdán a norvégokkal Kovacsics Anikónak (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros női kézilabdacsapatával azonos BL-csoportban szereplő norvég Vipers Kristiansand hivatalos honlapján közölte, hogy elmarad a zöld-fehérek elleni – szeptemberben a koronavírus-járvány miatt egyszer már elhalasztott – találkozó január 27-én.

Az ismételt halasztás a Vipers honlapja szerint azért szükséges, mert a norvég kormány szigorította a külföldiekre vonatkozó beutazási szabályokat, így sem a szerdára kiírt Ferencváros elleni, sem a szombatra tervezett Metz elleni BL-meccset nem lehet a norvégoknál megrendezni.

Az újbóli pótlás lehetséges időpontjáról egyelőre nem szolgált információval a norvég klub.

Az európai szövetség (EHF) hivatalos honlapjának karácsony előtti közlése szerint január 25-ig azaz a mai napig kell meghatározni a Bajnokok Ligájában elmaradt csoportmérkőzések új időpontját. Ha ez nem történik meg, akkor módosul a versenykiírás, és az elmaradt meccseket automatikusan a vétlen fél számára könyvelik el győzelemként az érte járó két ponttal együtt. Emellett pedig a csoportkörből minden csapat továbbjut, és pályára lép a nyolcaddöntőben.

Ez azonban nyilván hátrányosan érintené a csoportok első két helyén végző négy csapatot, amelyek az eredeti kiírás szerint egyből a legjobb nyolc közé kerültek volna, míg a csoportok 3–6. helyén végző brigádok egymással játszottak volna a legjobb nyolc közé jutásért.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek