Női kézi BL: „Ezt az egy gól különbséget a szurkolóknak adnám”

DOMONKOS SÁNDOR BÁLINTDOMONKOS SÁNDOR BÁLINT
Vágólapra másolva!
2023.06.03. 20:58
null
Kisfaludy Anett szeretné, ha az FTC harmadszor is csodát tenne (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, rögtön az első négyes döntős szereplésén fináléba jutott az FTC-Rail Cargo Hungaria, amely telt házas, nézőcsúcsot hozó mérkőzésen nyert 30–29-re a dán Esbjerg ellen az MVM Dome-ban, így a címvédő norvég Vipersszel csap össze vasárnap 18 órától. A zöld-fehérek beállója, Kisfaludy Anett szerint azt az egy gólt a szurkolóknak köszönhetik, míg Márton Gréta bevallotta, hogy tévedett, amikor azt mondta: a metzi csoda megismételhetetlen.

 

– 2010-ben juniorválogatottként került az NB I-be. Gondolta volna, hogy eljut a Bajnokok Ligája döntőjébe?
– Elég nehéz visszaemlékezni, mit érezhettem akkor. Most inkább csak arra szeretnék koncentrálni, hogy most mit értünk el – kezdett bele az FTC magyar válogatott beállója, Kisfaludy Anett. – Úgy jöttünk erre a hétvégére, hogy élvezni szeretnénk. Nem akartunk görcsölni és úgy érzem, ez sikerült is. Persze így könnyű beszélni, hogy nyertünk és döntőben vagyunk. Nagyon várom már a holnapot, de még a mostani győzelemnek is szeretnénk örülni.

– Márton Gréta azt mondta tegnap, hogy a metzi csoda megismételhetetlen, de úgy tűnik, nem volt igaza.
– Én is azt gondoltam, hogy ez megismételhetetlen, hogy egy idényben egy ilyen meccse van egy csapatnak, úgy látszik, hogy nekünk kettő is sikerült, de három a magyar igazság. Köszönjük a közönség támogatását, fantasztikus, ami itt volt ebben az arénában. Ezt az egy gól különbséget a szurkolóknak adnám, mert ahogy belehajszoltak minket a sikerbe, az emberfeletti volt.

– Szakmailag lehet mondani bármit a meccsről?
– Ez szív és lélek volt. Sok volt a taktikai rész is, de a végén nem az döntött, hanem, hogy ki volt higgadtabb. Nem mondom, hogy mi jobban akartuk a győzelmet, mert ők is nagyon szerették volna, de a végén rájuk kényszerítettük az akaratunkat.

– Mennyi energiájuk maradt a címvédő Vipers elleni döntőre?
– Most elég feldobott állapotban vagyok, de miután visszaértünk a szállodába és megvacsoráztunk, akkor ér el minket a fáradtság. Nagyon nehezen fogok aludni az adrenalin miatt, ahogy szerintem a többiek is, de remélem, hogy felkészültek leszünk és mindent megteszünk azért, hogy a legfrissebbek legyünk.

Márton Gréta szerint döntő volt, hogy a szünetben rendezni tudták a sorokat (Fotó: Árvai Károly)
Márton Gréta szerint döntő volt, hogy a szünetben rendezni tudták a sorokat (Fotó: Árvai Károly)

 

Kisfaludy Anetthez hasonlóan Márton Gréta szerint is az FTC szurkolói voltak a plusz egy ember és a plusz egy gól a pályán.

– A pénteki médianapon azt mondta, hogy a metzi csoda megismételhetetlen. Elnézést, de nagyot tévedett.
– Utólag én is bevallom, hogy tévedtem, és a csoda megismétlődött – ismerte el Márton Gréta. – Hihetetlen érzés, ha arra gondolok, hogy Bajnokok Ligája-döntőt játszik a Ferencváros, mert mindannyiunknak ez volt az álma, ezért kezdtük ezt az idényt olyan keményen, és ezért dolgoztunk egész évben. Mindenki szívét-lelkét kitette a pályára.

– Az első félidőben jobb volt az Esbjerg, de megint elképesztő volt az FTC második félideje.
– Az Esbjerg jól kézilabdázott, és az első félidőben több olyan szituáció volt, amit megbeszéltünk, hogy nem szabad elkövetni. Talán az döntött, hogy mi a félidőben tudtuk rendezni a sorokat, és kicsit változtattunk a védekezésen, jobban segítettük a másikat.

– A szurkolóké az az egy gól?
– Rengeteget segítettek, nagyon hálásak vagyunk, hogy ennyi ember előtt játszhattunk. Ők voltak most a plusz egy ember és a plusz egy gól a pályán.

– A Vipersre mennyi figyelmet fordítottak?
– Semennyire sem készültünk rájuk, egészen idáig az Esbjerggel foglalkoztunk, és lépésről lépésre haladunk. Játszottunk a Vipers ellen ebben az idényben két mérkőzést, és vannak emlékeink, amikből tudunk merítkezni, de megnézzük a Győr elleni meccsüket is, mert abból tudunk a legtöbbet tanulni.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
ELŐDÖNTŐ
FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán) 30–29 (13–17)
Budapest, MVM Dome, 20 022 néző. Vezette: Backovic, Palackovic (szlovénok)
FTC:
Bíró B. – MALESTEIN 7, Klujber 5 (3), Szucsánszki, Kisfaludy 1, BÖLK 6, Márton G. Csere: Janurik (kapus), Tomori, LEKICS 5 (1), Cvijics, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 3, Hársfalvi, STOLLE 3, Papp D. Edző: Elek Gábor
ESBJERG: Kristensen – M. Jacobsen, Tranborg 2, Heindahl 1, Nielsen, INGSTAD 6, REISTAD 7. Csere: Milling (kapus), Breistöl 4, N. MÖRK 7 (4), Sanna Solberg 2. Edző: Jesper Jensen
Az eredmény alakulása. 9. perc: 4–3. 12. p.: 4–6. 15. p.: 7–8. 22. p.: 11–12. 26. p.: 13–14. 33. p.: 16–18. 43. p.: 21–21. 51. p.: 25–26. 56. p.: 28–26. Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Jesper Jensen:
– Nagyon csalódottak vagyunk, mert megvolt az esélyünk arra, hogy bejussunk a döntőbe, közel álltunk hozzá. Erősen kezdtünk az első félidőben, ám a szünet után kihagytuk a lehetőségeinket – nagy volt a nyomás rajtunk a pályán az FTC részéről és a hazai szurkolók miatt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik