Női kézi BL: a Metz szerezte meg a harmadik helyet

Vágólapra másolva!
2022.06.05. 16:47
null
Zaadi főszerepet játszott a Metz sikerében (Fotó: Török Attila)
A Metz szerezte meg a harmadik helyet a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében, mivel a helyosztón hat góllal felülmúlta az Esbjerget. A második final fourján szereplő francia csapat az első meccsét nyerte meg a záró hétvégén, ezzel pedig egyből története legjobb BL-szereplését könyvelhette el. 

A bronzmeccs előtt nagy kérdés volt, az Esbjergből vagy a Metzből vett-e ki többet az elbukott szombati elődöntő. Noha a dánok valamivel többet pihenhettek, a franciák tűntek koncentráltabbnak az első félidőben. Az Esbjerg mindössze két gólt volt képes lőni az első negyedórában, tíz percig nem is talált be, közben elkövetett hét technikai hibát, és a Metz ezt kihasználva egy ötös sorozattal ellépett. Míg az egyik oldalon Henny Reistadnak több rontása volt, mint gólja, addig az első final fouros győztes meccsükre hajtó franciáknál Grace Zaadi mind a hat próbálkozását gólra váltotta, a Metz pedig 18–12-re vezetett a szünetben. Egyedül amiatt aggódhattak, hogy az eleve kötéssel a lábán játszó Meline Nocandy látszólag rásérült, legalábbis nagyon húzta a lábát az öltözőbe menet.

A franciák számára figyelmeztető jel lehetett a Vipers elleni meccs, ahol nagyon elrontották a második harminc percet, és ezúttal az Esbjerg is összekapta magát a folytatásra. Reistad elkezdte termelni a gólokat, és a török balszélső, Beyza Türkoglu a másik oldalról is rendre betalált, a 39. percben így már csak kettő volt a dánok hátránya. Közben Michala Möller kapott a bokájához, ölben vitték le a pályáról, de nem ezen múlt, hogy nem volt esélyük a fordításra a dánoknak. Bár Jesper Jensen a Győri ETO elleni meccs után nem értett egyet azzal a megállapítással, hogy leginkább a hosszabb kispad döntött a kisalföldi csapat javára, ezúttal is úgy tűnt, az Esbjerget egyszerűen felőrölték. Az utolsó percek már nem tartogattak izgalmat, a Metz hatgólos sikerrel szerezte meg a bronzérmet, és egyben története legjobb BL-eredményét.

Míg a Metz játékosai már az érmekkel a nyakukban táncoltak a végig hangos szurkolóik előtt, a dánok egymást vigasztalták. Az Esbjerg 36 éves norvég beállója, Marit Malm Frafjord pályafutása utolsó mérkőzését játszotta, ő próbálta tartani a lelket a láthatóan rendkívül csalódott Reistadban.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

Reistad összetört a lefújás után (Fotó: Török Attila)
Reistad összetört a lefújás után (Fotó: Török Attila)
A metzi játékosok öröme (Fotó: Dömötör Csaba)
A metzi játékosok öröme (Fotó: Dömötör Csaba)
(Fotó: Dömötör Csaba)
(Fotó: Dömötör Csaba)

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ (BUDAPEST, MVM DOME)
BRONZMÉRKŐZÉS
METZ HANDBALL (francia)–TEAM ESBJERG (dán) 32–26 (18–12)
MVM Dome, 12000 néző. V: Prastalo, Balvan (bosnyákok).
METZ: KAPITANOVIC – Cardoso de Castro 3, ZAADI 7, Nocandy 3, Bouktit 3, Almeida de Paula 1, L. Kanor. Csere: Halter (kapus), HORACEK 5 (3), Burgaard 1, N'Gouan 3, O. KANOR 4, Valentin 2, Augustine. Edző: Emmanuel Mayonnade
ESBJERG: Eckerle – Jacobsen 2, Ingstad 1, Tranborg 1, Frafjord, REISTAD 10 (2), Solberg-Isaksen 3. Csere: Poulsen (kapus) Breistöl, MÖLLER 3, Myers, Türkoglu 4, Nielsen 1 (1), Jensen 1. Edző: Jesper Jensen
Az eredmény alakulása: 5. p.: 2–2. 14. p.: 7–2. 18. p.:10–5. 22. p.: 13–7. 37. p.: 19–16. 39. p.: 20–18. 43. p.: 24–19. 51. p.: 26–23. 55. p.: 30–23.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 9/6, ill. 4/3

KÉSŐBB
DÖNTŐ
Győri Audi ETO KC–Vipers Kristiansand (norvég) 31–33
(13–15)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik