Női kézi: Béatrice Edwige a Ferencvároshoz igazolt

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.02.21. 15:03
null
Béatrice Edwige a Ferencvárosnál folytatja (Fotó: AFP)
A Rosztov-Don francia klasszisa, Béatrice Edwige a női kézilabda NB I-ben szereplő FTC-Rail Cargo Hungariához került kölcsönbe az idény végéig – írja a fradi.hu.


A 33 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok beálló 2019 és 2021 között a Győri Audi ETO játékosa volt, tavaly nyáron igazolt a Rosztov-Donhoz – a kiváló védő 7 gólt szerzett a BL jelenlegi kiírásában. Arról hétfő délelőtt beszámoltunk, hogy az orosz gárda szerződtette Tatjana Brnovicsot Edwige posztjára.

„Nem megszokott a kézilabdában év közben klubot váltani, de nagyon boldog vagyok, hogy most az FTC-hez igazolhattam, hiszem, hogy ez a legjobb dolog, ami történhetett. Az idény legfontosabb része még csak most következik, szóval szeretnék gyorsan beilleszkedni, és a csapattal elérni a nagy célokat. Lépésről lépésre kell haladnunk, az első, hogy nem hibázhatunk az Érd ellen csütörtökön, aztán jön a válogatott szünet, utána pedig utazunk Debrecenbe, ugyancsak fontos meccsre. Sokszor játszottam korábban az FTC ellen, a Metz, a Győr és most a Rosztov mezében is, és mindig lenyűgöző volt ebben az atmoszférában, ilyen fantasztikus szurkolók előtt pályára lépni. Nagyon várom már!” – mondta el a kölcsönbe érkezett Edwige az aláírást követően a klub honlapján.

A francia klasszis pályára léphet majd a BL egyenes kiesés szakaszában az FTC-ben. A zöld-fehérek a negyeddöntőbe jutásért a szlovén Krim Ljubljanával játszanak. Edwige csütörtökön az Érd elleni bajnokin debütálhat tétmérkőzésen a klub színeiben ő egyébként a gárda első francia légiósa, s első olimpiai bajnoka is.

Mint ismert, az FTC német beállóját, Julia Behnkét januárban műtötték meg, a helyére pedig Sirián Szederke érkezett kölcsönbe a SIófoktól az idény végéig. Előbbi a nyáron hazatér Németországba, s a TuS Metzingennél folytatja. A Ferencváros január elején jelentette be, hogy erre a pozícióra a nyártól a szerb Dragana Cvijics érkezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik