Női kézi: Az összeszokottság hiánya látszott – Győri-Lukács

N. R.N. R.
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 11:12
null
Győri-Lukács Viktória szerint jót tett a válogatott nyújtotta környezetváltozás a játékosoknak (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)
A szlovénoktól elszenvedett sportágtörténeti vereséget követően már klubjukban javítanának a magyar válogatott játékosok – a Győri Audi ETO KC jobbszélsője, Győri-Lukács Viktória nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

Sporttörténelmi vereséget szenvedett szombaton a magyar női válogatott Ljubljanában, amely fennállása során először kapott ki Szlovéniától. Ezek után különösen nehéz lehet az elmúlt néhány hét a győri és a ferencvárosi válogatott játékosoknak, akik klubcsapatukból is vereséggel érkeztek a felkészülésre. A Győri Audi ETO KC lányainak ráadásul nincs sok idejük visszazökkenni, ugyanis szerdán már bajnoki rangadót játszanak a DVSC Schaefflerrel, vasárnap pedig a Bajnokok Ligájában javíthatnának a legutóbbi, a Metz ellen látott gyenge teljesítményükön.

Győri-Lukács Viktória, a Rába-partiak jobbszélsője szerint jót tett a válogatott nyújtotta környezetváltozás a játékosoknak, kellett ahhoz, hogy felfrissüljenek és elengedjék a klubban átélt sikertelenséget.

„Az ETO-nál úgy vagyunk vele, hogy inkább most történjen rossz és kapjunk ki, mint a szezon végén, akár a final fourban – kezdte Győri-Lukács Viktória. – Nyilván amikor a válogatotthoz utaztunk, a kocsiban volt szó róla, hogy mi történt a legutóbbi BL-meccsen, de utána ezt kizártuk, és csak a válogatottra koncentráltunk.”

A szlovén válogatott ellen két kemény mérkőzést játszott a magyar nemzeti csapat, előbb csütörtökön az utolsó pillanatokban mentette döntetlenre az állást, majd szombaton 21–19-re kikapott.

„Az első mérkőzés arra jó volt – amit Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány is szeretett volna –, hogy a végjátékban dőlt el, mert szükségünk van az ilyen meccsekre is. Az utóbbin viszont rengeteg hibát követtünk el, sok hetest is fújtak ellenünk, s szinte semmi sem sikerült. Fontos, hogy minél több időt tudjunk együtt lenni a válogatottnál, mert az öt hónap, amíg nem találkoztunk, az összeszokottság hiánya támadásban és védekezésben is látszott. Később, több közös munka után, úgy gondolom, sok hibát ki tudunk javítani” – fogalmazott a vereséggel kapcsolatban. Hozzátette: természetesen mindenkit bánt a vereség, főleg, hogy az első volt a szlovénok ellen.

„Van mit megbeszélnünk, le kel szűrni a tanulságokat és nem szabad ilyen könnyű győzelmet adni az ellenfélnek” – mondta Győri-Lukács.

A Rába-partiak szerdán Győrben már a Debrecennel játszanak rangadót a bajnokságban, vasárnap pedig szintén hazai pályán a Lokomotiva Zagreb ellen javítanának a Bajnokok Ligájában, így nincs sok idő a pihenésre

„Mindig csak a következő meccsre figyelünk, de szerintem mindenki úgy érkezett vissza a válogatottól, hogy a legutóbbi meccsen elkövetett hibáinkat ki kell javítani. Nem lesz könnyű dolgunk, két napunk van készülni a Debrecen ellen, ám tudom, hogy mindenki százszázalékosan odateszi magát. Az ellenfelünk jó csapat, válogatott játékosok alkotják, de ha a védekezésünket rendbe szedjük, remélem, nem lesz gond” – nyilatkozta Lukács Viktória.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik