Női kézi: a magyar–spanyol meccs teljes jegybevételét felajánlják a menekülteknek

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 14:26
null
Golovin Vlagyimir együttese szerda este fogadja Spanyolországot (Fotó: Mirkó István/MN, archív)
A Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján közölte: a szerda este Tatabányán megrendezendő Magyarország–Spanyolország női kézilabda Eb-selejtező-mérkőzés teljes jegybevételét felajánlják az Ukrajnából érkező háborús menekülteknek.

 

„A Magyar Kézilabda Szövetség és a kézilabdás társadalom elkötelezett az iránt, hogy az Ukrajnából Magyarországra menekülteknek – köztük a jelentős számban hozzánk érkező kárpátaljai magyaroknak – minden tőle telhető segítséget megadjon. E cél érdekében felajánljuk a szerdai magyar–spanyol női Eb-selejtező teljes jegybevételét a rászorulóknak.

Az MKSZ a sportág lehetőségeinek felső határáig, a lehető leghatékonyabb és leghasznosabb módon igyekszik segíteni a bajba jutottakon. Hogy ez a szándék a gyakorlatban szerves részévé váljon az egész országban, a hivatalos szervek és az emberek részéről egyaránt megnyilvánuló akcióknak, kezdeményezéseknek, az MKSZ egyeztetett a magyar-ukrán határ menti megyei kézilabda-szövetségek vezetőivel, helyi országgyűlési képviselőkkel, valamint a Külgazdasági- és külügyminisztérium illetékeseivel” – közölte az MKSZ.

Már a háború első napjaiban megmozdult a sportág, rengetegen kerestek meg minket kluboktól, helyi szervezetektől, illetve egyéni felajánlásokkal a menekültek megsegítésére. A szövetség feladatának tekinti, hogy saját kezdeményezései mellett e törekvéseket összehangolja. Ruha- és tartós élelmiszeradományokat, fekhelyeket, valamint menekültek elhelyezésére alkalmas nagyobb helyiségeket, sőt, csarnokokat és anyagi segítséget ajánlottunk, ajánlunk fel, több teherautót mi magunk is indítottunk a határ közeli térségbe, ahol koordináltan zajlik a segítségnyújtás – mondta el a kéziszövetség honlapjának Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – Igyekszünk a Híd Kárpátaljáért Programhoz igazítva adakozni, hogy minél hatékonyabban tudjunk segíteni azoknak, akik erre most a leginkább rászorultak. A segítségnyújtáshoz kapcsolódva a szerdai Magyarország–Spanyolország női Eb-selejtező teljes jegybevételét felajánljuk a rászorulók megsegítésére. A meccsre jegyek még kaphatók, de már több mint négyezer belépő elkelt, így reményeink szerint hathatós segítséget tudunk nyújtani.”

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: 
Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország)
Jobbszélsők:  Faluvégi Dorottya, Lukács Viktória (mindkettő Győri Audi ETO KC), Kovács Anett (FTC)
Jobbátlövők: Albek Anna (TuS Metzingen – Németország), Klujber Katrin (FTC), Planéta Szimonetta (DVSC Schaeffler)
 Irányítók: Kajdon Blanka (Vasas SC), Kuczora Csenge (Váci NKSE), Vámos Petra (DVSC)
Beállók:Bordás Réka, Tóvizi Petra (mindkettő DVSC), Helembai Fanny (Vác)
Balátlövők: Háfra Noémi (Győr), Hornyák Dóra (DVSC), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC)
Balszélsők:  Fodor Csenge, Schatzl Nadine (mindkettő Győr), Márton Gréta (FTC)

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ,5. CSOPORT
3.FORDULÓ
Szerda,18.00:MAGYARORSZÁG–Spanyolország (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
4.FORDULÓ
Szombat  ,20.00:Spanyolország–MAGYARORSZÁG (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG2264–524
2. Spanyolország2256–504
3. Szlovákia2256–630
4. Portugália2246–570
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik