Női kézi: a koronavírus miatt kevesebb helyszínen rendezhetik meg az Eb-t

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.30. 12:05
null
A magyar válogatott elvileg Trondheimben kezdi meg Eb-szereplését (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Módosulhat a 2020-as dán-norvég rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság helyszíneinek listája. Az Európai Kézilabda-szövetség nem tartja kizártnak, hogy a két rendező ország egy-egy városa ad otthont a viadalnak decemberben.

 

A 16 csapatos Eb-t idén Dániában és Norvégiában rendezik meg. A magyar válogatott a sorsolás szerint a C-csoportban, Hollandia, Szerbia és Horvátország ellen kezdi meg a szereplését – méghozzá Trondheimben. Herningben, Frederikshavnben, Stavangerben és Oslóban is lesznek mérkőzések.

Az EHF legutóbbi ülésén felvetődött, hogy járványügyi és gazdasági okokból egy-egy dán és norvég város lenne az Eb helyszíne. Azt azonban egyelőre nem tudni, mely csarnokokra esne a választás.

„Ez az egyik vészforgatókönyv – idézi az Aftenposten Erik Langerudot, a norvég szövetség főtitkárát. – Ha így lesz, Trondheimben, Stavangerben vagy Oslóban rendezhetünk meccseket. Augusztus végén kell döntenünk. Nem valószínű, hogy az Eb-t el kell halasztani, de minden eshetőségre fel kell készülnünk.”

Az óvintézkedések miatt egyébként Norvégiában jelenleg legfeljebb 200, Dániában pedig 500 fős rendezvényeket lehet tartani, ám a szervezők nagyon bíznak benne, hogy ezek a számok ősszel jelentősen növekednek majd.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (DÁNIA ÉS NORVÉGIA, DECEMBER 3–20.)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-CSOPORT (Herning):
Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B-CSOPORT (Frederikshavn): Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C-CSOPORT (Trondheim): Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D-CSOPORT (Trondheim): Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik