R. P. 2021.08.27 19:48 Frissítve: 2021.08.27 23:56

Női kézi: a Siófok bravúros győzelme, a Fradi simán kikapott

Felkészülési kézilabdatornán a horvátországi Kaproncán a Siófok bravúros győzelmet aratott a házigazda Podravka Koprivnica felett, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria 32–24-re kikapott a szlovén Krim Ljubljanától.

Izgalmas meccsen bravúros győzelmet aratott a Siófok (Fotó: rk-podravka.hr)

Podravka Koprivnica (horvát)–Siófok 32–33

A Siófok nagyon izgalmas mérkőzést vívott a házigazda kaproncaiakkal. A félidőben három góllal vezetett Danyi Gábor csapata. Bár a második félidőben horvátok ledolgozták a hátrányukat, és a vezetést is átvették, pár másodperccel a vége előtt 32–32-es állásnál Malin Holta bedobta a mindent eldöntő találatot.

„Jól és eredményesen kézilabdáztunk, és ami fontos, hogy amikor a végjátékban megfordult az eredmény, akkor is vissza tudtunk jönni – értékelt Danyi Gábor vezetőedző a Siófok honlapján. – Ez komoly csapategységet tükröz. Külön öröm, hogy sérült játékosaink fokozatosan vissza tudnak jönni, az ő terhelésükre viszont kiemelten figyelünk. Egy komoly BL-együttes otthonában nyertünk, de a győzelmet nem értékeljük túl. Dolgozunk tovább, haladunk a megkezdett úton.”

FTC-Rail Cargo Hungaria–Krim Ljubljana (szlovén)

A Ferencváros női kézilabdázóinak nem volt könnyű dolguk, hiszen a Krim Ljubljana jelentősen megerősödött az év folyamán. Az első félidő végére a szlovén csapat hatgólos előnyt ért el (17–11), de a zöld-fehéreknek még ennek is örülniük kellett, mert a különbség kilenc is volt. Egyedül Emily Bölk nyújtott elfogadhatót.

A második harminc percben már sokkal kompetensebben kézilabdázott a Fradi, négy gólra is felzárkózott, ám a túl sok hiba miatt nem jutott ennél közelebb. A nem túl jó védekezés is hozzájárult ahhoz, hogy a szlovén együttes ezt a félidőt is megnyerte kettővel, így a vége 32–24 lett.

A vereség azt jelenti, hogy a Elek Gábor gárdája a harmadik helyért csatázhat szombaton 17 órától a Podravka Koprivnicával.

FELKÉSZÜLÉSI TORNA, KAPRONCA
Podravka Koprivnica (horvát)–Siófok 32–33
(13–16)

FTC-Rail Cargo Hungaria–Krim Ljubljana (szlovén) 24–32 (11–17)
Gólszerzők: Szöllősi-Zácsik 6, Klujber 5, Grbics 5, Bölk 4, Stolle 1, Kovács Anett 1, Márton 1, Malestein 1, ill. Stanko 8, Lekics 7, Cvijics 5, Varagic 4, Svetik 4, Pineau 2, Krpezs-Slezák 1, Ljepoja 1.

A 3. helyért:
Szombat, 17.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Podravka Koprivnica

A döntőben:
Szombat, 19.00: Krim Ljubljana–Siófok

2023.02.05 13:22:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Bár a török Kastamonu jól tartotta magát, nem tudta megakadályozni a nagy különbségű vereséget.

2023.02.01 00:15:10

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A lehetséges válaszadók vajon látják-e a saját felelősségüket? Sajnos akadnak sportáganként olyan megmondóemberek, akik hosszú évek óta a rendszer döntéshozói, iránymutatói, véleményalkotói, mégsem látszódik a területükön zajló munkában vagy legalábbis a végeredményén az előrelépés.