Női kézi: A célunk az El-csoportkör elérése – Uros Bregar

Vágólapra másolva!
2022.07.31. 08:56
null
Uros Bregar vezetőedző szerint most az a legfontosabb, hogy a siófokiak hullámzó teljesítménye kiegyensúlyozottá váljon (Fotó: Török Attila)
A Siófok vezetőedzője, aki többek között irányította a szlovén női válogatottat is, jelenleg a Balatonnál keresi játékosai korlátait és épít új csapatot.


– Az előző idény közben vette át az együttes irányítását, most viszont rendelkezésére áll az egész előszezon, hogy a csapattal dolgozzon. Mennyit számít ez a következő évad tükrében?

– Természetesen hálásabb feladat az idény elejétől együtt dolgozni a csapattal, mint hirtelen, idény közben átvenni az irányítást – válaszolta a Nemzeti Sportnak Uros Bregar, a női élvonalban szereplő Siófok szlovén vezetőedzője. – Így lesz időnk rá, hogy a játékrendszerünket az elméletből átvigyük a gyakorlatba, és kialakítsuk a stílusunkat. Emellett nagyon fontos kipuhatolnunk, melyek a játékosok – különösen az újonnan igazoltak – lehetőségei és korlátai.

– Mennyiben segíthetnek az új igazolások, mint például a szerb Ana Kojics, a horvát Dejana Milosavljevic vagy a visszatérő Sirián Szederke?
– Egyelőre az újonnan érkezőknek is bizonyítaniuk kell, hogy helyet érdemelnek a keretben, persze mindegyiküket ezért igazoltuk át. Azt már most elmondhatom, hogy fizikailag erősebbek és gyorsabbak lettünk, a tapasztalt és a fiatal játékosok aránya pedig kiegyensúlyozottabb lett, ami szélesíti a lehetőségeinket. A keret mélysége nagyon hiányzott az előző idényben, különösen a végéhez közeledve.

– Az első felkészülési mérkőzésükön 29–28-ra kikaptak a román HC Dunarea Brailától. Milyennek látta a csapatot, mi az, amiben biztosan fejlődni kell az idény kezdetéig?
– Eddig leginkább a játékosok fizikai állapotán dolgoztunk, nem a taktikán. Tanulságos mérkőzést játszottunk, de ahhoz, hogy a teljes képet lássuk, egyértelműen kevés volt ez a meccs. Természetesen szerettünk volna nyerni, az eredmény azonban most másodlagos. Sok a dolgunk az idény kezdetéig, pozitívum viszont, hogy a játék néhány aspektusával – főleg a védekezésünkkel – elégedett voltam. A legfontosabb, hogy a hullámzó teljesítményünk kiegyensúlyozottá váljon, és képesek legyünk a teljes mérkőzésen koncentrálni.

– Az egyik legfőbb célja az volt, hogy nemzetközi kupában indulhassanak az új évadban, amit sikerült is elérni. Mivel lenne elégedett az Európa-ligában, mit várhatunk a csapattól?

– Novemberben, amikor a csapathoz kerültem, még nagyon távolinak tűnt az európai kupaszereplés. Most, hogy kivívtuk, igazolnunk kell, hogy helyünk van a nemzetközi porondon. Szeretnénk továbbjutni a selejtezőből, mindegy, ki kerül az utunkba, a célunk a csoportkör elérése.

– Az első mérkőzésük a lengyel MKS Lublin ellen lesz októberben. Gondolnak már a találkozóra?

– Ott még nem tartunk. Persze a Lublin is ott van valahol a tudatalattimban, de addig még sok fontosabb kihívás vár ránk. Most leginkább a magyar bajnokság nyitó fordulójára koncentrálunk, készen kell állnunk, mire a sorozat elkezdődik.

– Milyen célokat tűztek ki az évadra?
– Ahogy korábban is mondtam, az Európa-ligában szeretnénk bejutni a csoportkörbe, a hazai bajnokságban pedig a hatodik helynél előrébb kell végezni a tabellán, mint az előző idényben. Ha elérjük a két célt, mondhatjuk, hogy fejlődött a csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik