D. S. B.
2023.09.29 12:11 Frissítve: 2023.09.29 13:47

Női kézi: 27 évesen pihenőt kért az Eb-bronzérmes beálló

Ideiglenesen szünetelteti pályafutását a legutóbb a román CSM Bucuresti-ben szereplő montenegrói válogatott beálló, Ema Alivodics (leánykori nevén Ramuszovics). A 27 éves játékos ígérete szerint visszatér a pályára, de most szeretne szabadon élni.

Ema Alivodics ideiglenesen szünetelteti pályafutását (Fotó: Getty Images)

 

Ema Alivodics két hónap múlva tölti be 28. életévét, ám már nyolc éve az elitben játszik, hiszen 2015-ben, 19 és fél évesen Bajnokok Ligáját nyert hazája élcsapatával, a Buducsnoszt Podgoricával. A beálló a legutóbbi két idényben a román CSM Bucuresti játékosa volt, ám az új évadban már nem tagja a csapatnak, ugyanis ideiglenesen visszavonult – írja a Vijesti.me.

Alivodics sérülésekkel is küzdött az elmúlt években, két elülsőkeresztszalag-műtétje is volt, döntésében pedig a profi sport jelentette stressz is szerepet játszott.

„Nem untam meg a kézilabdát, de egy ponton túltelítettnek éreztem magam. Mentálisan túl sok volt ennyi esemény” – kezdett bele Alivodics, akinek döntését az is befolyásolta, hogy Bukarestben nem azt kapta, amit szeretett volna.

„Másképp szerettem volna a testemnek és az egészségemnek szentelni magam” – fogalmazott a beálló, akinek többek között Crina Pinteával és Vilde Ingstaddal kellett megküzdenie a játékpercekért a CSM-nél, döntését pedig a közelgő világbajnokság és olimpia sem befolyásolta.

„Nehéz volt, de jóval az idény vége előtt meghoztam a döntést” – mondta az Európa-bajnoki bronzérmes beálló, akinek a kontinensviadalon elért harmadik hely sem volt elegendő a folytatáshoz.

„Otthon akartam lenni. Hiányzott a családom, a barátaim, a környezet. Nyaralásra vágytam, nem akartam, hogy továbbra is minden a tervek szerint legyen programozva. Szabadon akartam élni” – húzta alá Alivodics, akinek döntését sajnálták, de elfogadták csapattársai.

A beállónak voltak ajánlatai, de azok sem győzték meg arról, hogy másítsa meg döntését, ugyanis minden vágya, hogy pihenjen, ugyanakkor zárszóként elárulta, valószínűleg visszatér a kézilabdapályára.

2023.12.07 16:12:42

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak váratlan lengyelországi vereséggel zárták a 2023-as évet az elitsorozatban.

2023.12.07 16:38:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Tízgólos sikert aratott válogatottunk a női kézi-vb-n, ám Szemerey Zsófi súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

2023.12.06 16:16:43

Kézilabda nemzetisport.hu

Egy góllal jobb volt a magyar csapat a Kielcénél, fontos győzelmet arattak a sokszor hősiesen küzdő Miklerék.

2023.12.04 19:27:09

Kézilabda nemzetisport.hu

Lépéshátrányba kerültünk Montenegróval szemben a női kézi vb-n, és két pontot viszünk magunkkal a középdöntőbe.