MTI
S. B.
2023.02.06 19:37 Frissítve: 2023.02.07 09:03

Kézilabda: élesben is bemutatkozott a Plockban a Veszprém kölcsönjátékosa

Jó érzés volt Fazekas Gergőnek, hogy féléves sérülése után szombaton hét góllal segítette 42–22-es sikerhez a lengyel Orlen Wisla Plock kézilabdacsapatát a Chrobry Glogów ellen.

Fazekas nagyon várta már, hogy visszatérhessen (Fotó: Telekom Veszprém/Facebook)

„Nagyon vártam ezt a pillanatot, az első fél év elég nehéz időszak volt számomra” – nyilatkozta az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában a négyszeres válogatott játékos, aki edzőmérkőzéseken már játszott, de szavai szerint élesben ez „teljesen más volt”. Felidézte, nem izgult, jó érzés volt számára, hogy végre a pályán segíthetett csapatának, és bár hét gólt szerzett – köztük büntetőket is értékesített –, így a mezőny legeredményesebbje lett, még nem volt teljesen elégedett a teljesítményével.

Kiemelte, nem foglalkozik az olyan egyéni elismerésekkel, mint a meccs legjobbja díj, saját munkájának elvégzésére fókuszál az edzésen és a mérkőzéseken is.

Fazekas válla augusztus elején egy edzésen sérült meg, amikor ütközött az egyik játékostársával, így Magyarországon megoperálták. Kifejtette, a sérülése befolyásolta a céljait, ugyanakkor a regeneráció során sikerült viszonylag jó szintre felhoznia magát angolból.

A 19 éves irányító – a korábbi kiváló kapus, Fazekas Nándor fia – az elmúlt idényben a Fejér-B.Á.L Veszprém együttesét erősítette, majd a Telekom Veszprémhez igazolt, amely kölcsönadta az ugyancsak Bajnokok Ligája-résztvevő Wisla Plocknak.

„Az idény elején sok célt kitűztem magam elé, de ezt a sérülésem sajnos kicsit átírta, viszont fél év alatt sikerült jó szintre felhúznom magam angolból. Fejlődni szeretnék, a Bajnokok Ligájában a Wisla erős szintet képvisel, szeretnék minél többet a pályán tölteni. A Plock 16 éve nem volt lengyel bajnok, úgyhogy idén szeretnénk az első helyen végezni” – mondta Fazekas Gergő, akinek egyéni célja az, hogy minél többet legyen pályán az idényben, és fejlődjön. Mint mondta, csapatszinten a Plock szeretné megvédeni a címét a Lengyel Kupában, a bajnokságban pedig 2011 után diadalmaskodna ismét az együttes, amely 14 forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a pontvadászatot.

2023.03.25 15:48:57

Kézilabda nemzetisport.hu

2002 után nyert ismét a Bajnokok Ligájában kieséses párharcot a Ferencváros, a következő ellenfele a Metz.

2023.03.22 15:30:38

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak már az első félidőben 13 góllal vezettek, majd magabiztos győzelmet arattak.

2023.03.21 18:38:12

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hányszor derült már ki, hogy ebben az esetben nem számít az aktuális forma?

2023.03.18 15:24:46

Kézilabda nemzetisport.hu

Mindkét félidőt két góllal nyerte meg a zöld-fehér együttes, Armelle Attingré védései tartották életben a montenegróiakat.

2023.03.12 13:26:36

Kézilabda nemzetisport.hu

Már biztosan kijutottunk az Eb-re • Máthé Dominik gólokkal tért vissza a válogatottba, Rosta Miklós tízet dobott.