NAGY PÉTER, PUSZTAI VIOLA (videó) 2020.03.03 18:11 Frissítve: 2020.03.03 20:55

Kézi: az NFL-játékosok az FTC-vel edzettek – videó, fotók

A hazánkban tartózkodó NFL-játékosok számára a Ferencváros edzésén kiderült, mégsem olyan egyszerű sport a kézilabda.„Talán kézilabdának hívják. Ez annyiból áll, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda, (…) a kapuba pedig mindig egy öreg fószert tesznek, aki a legtöbbször csak találgat, hová jön a labda. Ha összeszednék egy csapatot az olimpiára LeBron Jamesszel és Patrick Mahomesszal, szerintem aranyérmesek lennénk”
nyilatkozta a Chicago Bears egykori quarterbackje, Jay Cutler lekicsinylően egy amerikai televíziós műsorban.

Ahogy arra számítani lehetett, Cutler felelőtlen – avagy az USA-ban újdonságnak számító kézilabda népszerűsítéseként, azaz marketingfogásként – tett kijelentése óriási felháborodást keltett a sportág művelői körében, így előbb-utóbb el kellett jönnie az igazság idejének.

El is jött – mégpedig Budapesten, miután a múlt szerda óta hazánkban tartózkodó NFL-játékosok maguk kérték, hogy részt vehessenek egy kézilabdaedzésen.

Így történhetett meg, hogy a Ferencváros férficsapatának edzője, Horváth Attila többek között 15 jelenleg is aktív, valamint három, már visszavonult NFL-sztárnak vezényelt tréninget kedden az Elek Gyula Arénában.

A közel kétórás gyakorláson ott volt a Super Bowl-győztes Barkevious Mingo, az NFC-bajnok Daniel Brunskill, a Pro Bowlba hatszor beválasztott Alex Mack, de olyan nevek is kézilabdát ragadtak, mint Austin Hooper, Roosevelt Nix és DeAngelo Williams.

Az már viszonylag korán kiderült, a kézilabda nem disznóbőr, az amerikai futballisták finoman szólva sem érezték magukénak a játékszert.

A legnagyobb sikerrel elsőként Mingo járt, aki egy jól elvégzett mozdulat után úgy ünnepeltette magát, mintha Super Bowlt nyert volna. Mack gólját követően tiszteletkört futott, miközben a lelátón helyet foglaló, nagy NFL-szurkoló hírében álló tatabányai kapus, Borbély Ádám kedélyesen mosolygott a bajusza alatt: „Ugye-ugye, Cutler, nem is olyan egyszerű játék ez a kézilabda?”

A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Török Attila)
2022.12.04 09:53:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Gyengén kezdett a CSM, majd belelendült a játékba Omoregie és Pintea, erre nem volt ellenszere Elekéknek.

2022.12.03 17:38:05

Kézilabda nemzetisport.hu

Többen is világklasszis teljesítménnyel rukkoltak elő a magyar együttesből, kikapott a román csapat.

2022.11.30 20:07:21

Kézilabda nemzetisport.hu

Először kapott ki a magyar csapat a BL mostani idényében, harmadszorra nem sikerült megverni a horvátokat.

2022.11.30 18:26:34

Kézilabda nemzetisport.hu

A hazai kilencgólos győzelem után egy héttel idegenben nyolccal nyertek a Tisza-partiak.

2022.11.23 18:20:57

Kézilabda nemzetisport.hu

Megvalósult a szegediek célja a Celje ellen és simán nyertek, megszerezve ezzel második győzelmüket a BL-ben.