T. D. 2020.02.06 17:04 Frissítve: 2020.02.07 13:05

Kézi: bizarr sztori, a volt NFL-es azt hiszi, olimpiai bajnok lenne

Egészen hihetetlen sztori van kialakulóban a sportvilágban. A Pardon My Take című műsorban szerepelt az NFL-ben tizenegy évet lehúzó visszavonult irányító, Jay Cutler, aki korábban a Denver Broncos, a Chicago Bears és a Miami Dolphins amerikai futballistája volt. Egy merész kijelentést is tett az Európában népszerű, ám a tengerentúlon szinte ismeretlen kézilabdával kapcsolatosan, amire sokan felkapták a fejüket – többek között a Dallas Mavericks NBA-csapatának kosárlabdázója, Luka Doncic, valamint a világ egyik legjobb kézilabdázója, Nikola Karabatic is.

Balról jobbra: Jay Cutler megszólalt, Luka Doncic és Nikola Karabatic reagált (Fotók: AFP)

 

A műsorban elhangzottakra a dán TV2 hívta fel a figyelmet. Az adásban az olimpia került szóba, amikor a 36 éves, egyszeres Pro Bowl-meghívott Cutler a kézilabdát nem túlságosan burkoltan lenézve bejelentette:

„Össze akarok rakni egy csapatot az olimpiára, azt hiszem, talán kézilabdának hívják a sportot. Annyi az egész, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda, és a kapuba. Tulajdonképpen olyan, mint a labdarúgás teremben, csak itt dobni kell a labdát.”

Erre a műsorvezetők biztatták Cutlert, majd azt is felvetették, hogy a Los Angeles Lakers sztárkosarasával, LeBron Jamesszel és a Kansas City Chiefs friss Super Bowl-győztes irányítójával, Patrick Mahomesszal összeállva remek csapatot alkotnának. Azt persze nem tudták, hányan játsszák a sportot, így megállapították, hogy a Cutler, James, Mahomes hármas bármelyik ország szabadon választott nyolc (!) játékosa ellen játszva nyerne. Ennél több nem is kellett a korábbi irányítónak…

„Garantálom, hogy össze tudunk rakni egy olyan csapatot, amely aranyérmes lesz.”

Ezt követően még értekeznek arról, hogy a dobómozdulat sebességét és a testalkatot tekintve egyáltalán nem lógnak ki a kézilabdás mezőnyből, majd Cutler azt is megemlíti, hogy „a kapuba mindig egy öreg fószert raknak, aki csak találgat, hogy hova jön a labda”.

Cutlerrel egyetértett Domonique Foxworth, aki hatéves NFL-tapasztalattal rendelkezik – a Denver Broncosban, az Atlanta Falconsban és a Baltimore Ravensben szerepelt. A 36 éves korábbi cornerback úgy gondolja, egyetlen nyolcéves sem vágyik arra, hogy kézilabdázó legyen, a kézisek szerinte csupán bukott labdarúgók, amerikai futballisták vagy kosárlabdázók.A finoman szólva is merész kijelentésre az elsők között reagált Luka Doncic, a Dallas Mavericks kosárlabdázója – szlovénként lehet némi fogalma arról, mi fán terem a kézilabda.

„Esélytelen! Az embereknek fogalma sincs arról, milyen nehéz sport a kézilabda.”

 

Luka Doncic on Twitter

no chance! people dont know how hard is to play handball https://t.co/SzJglTFpit

Reagált Nikola Karabatic, a PSG világklasszis kézilabdázója is – két olimpiai, négy világ- és három Európa-bajnoki címmel, valamint három Bajnokok Ligája-elsőséggel a háta mögött talán tudja, miről beszél.

„Helló, azt hiszem, nem ismertétek meg eléggé a kézilabdát, de boldogan odaadom az olimpiai aranyérmemet, ha legyőzitek a csapatomat.”

A két dán kézilabdázó, Lasse Svan és Casper Mortensen is egyetértett Karabaticcsal, erre az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) már el is kezdte összerakni a Cutlerék ellen kiállítandó csapatot. Később a szlovén Jure Dolenec is csatlakozott.

Which players should be in the team to play against Jay Cutler? @ifjayhadinstagram @nikolakarabatic44, @lassesvan and @casperumortensen6 are ready. Who else should be in the team? Tell us in the comments For the records, earlier this week Jay Cutler (former @nfl quarterback) said he could easily win gold at the @olympics in handball.

5,966 Likes, 182 Comments - EHF EURO (@ehfeuro) on Instagram: " Which players should be in the team to play against Jay Cutler? @ifjayhadinstagram..."

A Flensburg is felajánlotta Cutlernek, töltsön el egy hetet velük:

 

Habár Cutlerék nagyon magabiztosnak tűnnek, nem tűnik reálisnak, hogy valóban összejöjjön a mérkőzés.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.