Kézilabda: a spanyol kapitánynak könnyebbség, hogy nem számíthat Nagyra

Vágólapra másolva!
2012.06.01. 09:09
null
Rivera szerint minden felborult a Nagy-ügyben (Fotó: Action Images – archív)
Mióta kiderült, hogy távozik a Barcelonától, a spanyol sajtó tényként kezeli, hogy Nagy László nem lesz spanyol válogatott, és most az olimpiára készülő selección szövetségi kapitánya, Valero Rivera is úgy nyilatkozott, nem számol a magyar átlövővel, és ezzel nagy tehertől szabadult meg.

„Természetesen beszéltem Nagy Lászlóval néhány alkalommal az utóbbi években, de a helyzet olyan, amilyen, minden felborult. Voltak dolgok, amelyek a sport igazságossága szempontjából bántottak, mivel fennállt annak a lehetősége, hogy olyan játékosok maradjanak le az olimpiáról, akik kiharcolták a szereplést. Ez a dolog fájt, ám ezzel a problémával már nem kell szembenéznem. Erről az oldalról nézve jónak tartom a helyzetet, igazságosnak, mivel azok lehetnek ott Londonban, akiknek ott kell lenniük. Azonban nem szeretnék sokat beszélni erről az ügyről. Akinek beszélnie kellene, az Nagy. Ez egy olyan téma, amelyet nem szeretnék érinteni. Neki kell magyarázatot adnia, nem nekem" – mondta Valero Rivera az EFE hírügynökségnek.

VETÉSI IVÁN: AKKOR VESSZÜK NAPIRENDRE A NAGY-ÜGYET, HA LESZ ÉRTELME TÁRGYALNI RÓLA

– Most Nagy László térfelén pattog a labda?
– Sehol sem pattog, és ha mérkőzéshasonlatnál maradunk, azt kell mondanom, éppen szünet van – mondta Vetési Iván, az MKSZ elnöke a Nemzeti Sportnak.

– Nincs is napirenden a Nagy-ügy a szövetségben?
– Akkor vesszük napirendre, ha ismét lesz értelme tárgyalni róla.

– Ez mikorra várható? Hiszen nyakunkon a norvégok elleni világbajnoki selejtező, majd London.
– Sajnálom, de ez pillanatnyilag nem megjósolható.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, TELJESÍTETTE-E A MAGYAR SZÖVETSÉG NAGY LÁSZLÓ KORÁBBI KÉRÉSEIT, KERESSE A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁT.

A SPANYOL SZÖVETSÉG ELNÖKE ELMONDTA, NAGY MEGLEPTE ŐKET

A Spanyol Kézilabda-szövetség elnöke, Juan de Dios Román is megszólalt Nagy László ügyében, és a vezető elmondta, a Barcelona átlövője három éve jelezte nekik, hogy a spanyol válogatottban szeretne játszani, ezért meglepetésként érte őket a bejelentés, hogy a játékos visszatér Magyarországra.

„Három évvel ezelőtt Nagy jelezte, hogy a spanyol válogatottban akar játszani, és ezért nem fogadta el a magyar szövetség behívóját, hogy leteljen a szabályokban foglalt három esztendő, amelyet ki kell hagyni, mielőtt másik nemzet csapatában lépne pályára. Ezzel egy időben megkezdődött a honosítási folyamata, és mivel jelezte, hogy a spanyol válogatottban szeretne szerepelni, ez a folyamat felgyorsult, amihez egyébként is joga volt, mivel már tizenegy éve él Spanyolországban" – mondta Juan de Dios Román, a Spanyol Kézilabda-szövetség elnöke az EFE hírügynökségnek.

„A meglepetés akkor jött, amikor bejelentették, hogy kapcsolatba került a Veszprémmel, mivel Nagy részéről semmilyen választ vagy magyarázatot nem kaptunk. Magyarországra való visszatérésével nem játszik a spanyol válogatottban, még behívása esetén sem. Szomorúságot és meglepetést érzek az ügy miatt, mivel mi mindig azon gondolkodtunk, hogy mi lenne a legjobb a spanyol kézilabdának és a játékosnak" – tette hozzá a vezető.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik