K. B. 2021.03.02 15:49 Frissítve: 2021.03.02 15:56

Kézi BL: karanténban az Aalborg, nem utazik Norvégiába az Odense

Nagyban érinti a koronavírus-járvány a kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt dán együtteseket: az Aalborg férficsapatának kapusa, Simon Gade pozitív koronavírustesztet produkált, ami miatt veszélybe került a gárda csütörtöki, Celje elleni csoportmeccse, míg az Odense női alakulata a nyolcaddöntő oda- és visszavágóját egyaránt Dániában játszhatja.

 

Az Aalborg játékosai karanténba kerültek (Fotó: AFP)

Az Aalborg hétfő reggel végzett koronavírustesztet a játékosain; aznap este kiderült, hogy a csapat 24 éves kapusa, Simon Gade megfertőződött. Az aalborghandball.dk kiemeli, noha Gadénak akadnak tünetei, a körülményekhez képest jól van.

„Mindennél fontosabb a játékosok és a stábtagok egészsége – mondta Jan Larsen klubigazgató. – Az összes szükséges fertőzésmegelőzési intézkedést megtettük, és reméljük, ez is segít abban, hogy ne legyen egynél több megbetegedés a csapatban.”

A közleményből az is kiderül, hogy a sportolók a szombati, Bjerringbro-Silkeborg elleni dán bajnoki mérkőzés óta nem találkoztak egymással.

„A játékosokat, az edzőket és a menedzsereket egyaránt elkülönítettük, a következő napokban teszteljük őket. Ezek eredményei döntenek arról, pályára léphetünk-e csütörtökön a Celje elleni Bajnokok Ligája-találkozón” – szögezi le Larsen.

Az Aalborg a dán élvonalban 22 forduló után a második, míg a BL-ben – a Veszprémmel egyazon csoportban, tehát a B-ben – 13 meccset követően a harmadik helyen áll; és éppen a Celje elleni lenne a záró mérkőzése.

A női BL-ben eközben már a nyolcaddöntőre készülnek a csapatok. A szintén dán Odense együttese vasárnap a norvég Vipers Kristiansand otthonába utazott volna az odavágóra. Csakhogy a norvég kormány fertőzésmegelőzési szabályai nem teszik lehetővé az országba történő beutazást. A Kristiansand ezért beleegyezett abba, hogy mindkét meccset Dániában játsszák le. Ennek értelmében az első találkozót az ikasti IBF Arénában rendezik meg vasárnap, míg a visszavágónak az eredeti terveknek megfelelően a következő vasárnap, tehát március 14-én az odensei Sydban Aréna ad otthont – számolt be róla az odensehaandbold.dk.

 

2021.04.18 11:05:47

Kézilabda H. Á.

Az első meccs 27 gólos magyar győzelme után a visszavágón 29-cel nyertek Szucsánszkiék.

2021.04.16 15:55:35

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Ezzel lényegében kijutott a világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott.

2021.04.15 21:10:14

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az utolsó tíz percre, borítékolhatóan minimum tízgólos előnynél Ambros Martín vezetőedző nyugodtan beküldheti a pályára. És akkor jöhet tíz perc folyamatos vastaps, standing ovation, neki szóló ének, aztán pedig a lefújás után mindenkinek rengeteg könny és szép emlék.

2021.04.13 11:50:00

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A 66 éves mesteredző úgy véli, a siker a legjobb orvosság konfliktus ellen.

2021.04.12 14:23:52

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, HATÁR DÁVID (percről percre)

A rekordgyőztes bakonyi együttes 28. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát.